Новини
Бізнес

Медичний бізнес Хмельниччини наздоганяє весь агробізнес за валовою зарплатнею

На оплату праці в усіх підприємствах Хмельниччини минулоріч витрачено 12,6 мільярда гривень, що на 15% більше, ніж позаторік, – 10,9 мільярда. Якщо порівнювати, до прикладу, з 2015-м, то загальна сума зарплатні, отриманої подолянами на всіх підприємствах, зросла в понад три рази – з 3,9 мільярда гривень.

Найбільше грошей загалом, як і раніше, отримують промисловці. Торік виробничникам заплатили 4,7 мільярда гривень проти 4,4 мільярда в 2019-му. П’ять років тому зарплатня в промисловості становила 1,9 мільярда (зростання менш ніж у 2,5 раза).

Дещо кращу динаміку демонструє сільське,  лісове та рибне господарства: минулоріч аграріям сумарно сплатили 2,6 мільярда гривень проти 2,4 мільярда позаторік. П’ятирічку тому в агроформуваннях заплатили робітникам 971,7 мільйона гривень: за цей період зарплатня зросла в майже три рази.

А який же бізнес демонструє найкращу динаміку? Минулоріч сумарна зарплатня на підприємствах сфери охорони здоров’я та надання соціальної допомоги майже сягнула показників у всьому аграрному секторі – 2,2 мільярда гривень, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Якщо порівнювати з 2019-м, то в медичному бізнесі загальні річні виплати – подвоїлися – 1,1 мільярда! Ще більш красномовне порівняння з 2015-м: тоді за рік сплачено 23,7 мільйона зарплатні. Тобто зростання становить майже сто разів!

Узагальнюючи та дещо спрощуючи, можна вважати, що бізнес на медицині різноманітних стоматологів-гінекологів тощо або зріс у сто разів, або трохи вийшов з тіні, легалізуючи «білу зарплатню».

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook