Новини
Бізнес

Особливості вибору і правила використання power bank

Power bank або зовнішній АКБ являє собою портативний гаджет для зарядки смартфонів та інших мобільних девайсів. Фактично це батарея, що оснащується універсальним виходом для підключення різних пристроїв. Портативні АКБ розрізняються по місткості, числу роз’ємів, конструктивному виконанню та інших характеристиках. Однак, незалежно від параметрів і бренду, основне завдання будь-якого power bank – зарядка пристроїв.

Ємність: що це таке і як вибрати

Це – один з ключових параметрів будь-якого портативного АКБ. Ємність пристрою визначає, скільки разів телефон зможе зарядитися від батареї. Ця характеристика залежить від числа і типу вбудованих акумуляторних пластин. Параметр впливає на розміри і масу пристрою, вказується в Аг або мАг. У більшості сучасних портативних АКБ застосовуються літій-іонні або літій-полімерні батареї, які характеризуються невеликим струмом саморозряду, підвищеної питомою енергоємністю і відмінними експлуатаційними якостями.

Обираючи ємність, необхідно враховувати характеристики акумулятора в телефоні. Чим вище ця величина, тим більше пристроїв зможе підзарядити power bank на одному заряді. Необхідно пам’ятати, що більш потужні акумулятори важчі, тому якщо вам потрібен більш компактний і легкий варіант, вибирайте менш ємнісну модель.

Матеріал корпусу

Корпус батареї може бути виготовлений із пластику або металу. Пластмаса – менш надійний варіант. Таку такий АКБ краще вибирати, якщо ви дбайливо ставитеся до аксесуарів і впевнені, що не будете впускати power bank. У разі падіння пластиковий корпус може тріснути. Що стосується металу, це більш практичний і надійний варіант. Пристрої в сталевому корпусі витримують високі навантаження.

Наприклад, одним з кращих представників середньої цінової категорії є power bank PZX https://itlook.ua/catalog/power-bank-kingleen-pzx-c158-20000-mah-cvet-rozovyy/p43523. Девайс в металевому корпусі від виробника Kingleen ємністю 20000 мАг оснащується вбудованим електронним контролером, що не допускає виходу з ладу АКБ при скачках напруги.

Функціональні можливості

Додаткові функції, які можуть передбачатися виробниками:

  1. Індикація заряду. Більшість power bank оснащуються LED-індикацією, але для визначення напруги і залишкового заряду може використовувати дисплей.
  2. Діодний ліхтарик. Корисна додаткова функція. Яркість світіння може бути різною, але ніколи не залежить від ємності.

У деяких моделях передбачається кілька виходів з різною силою струму. Смартфони краще заряджати 1,5 амперами, а для планшетів оптимальним варіантом буде 2 А.

Правила експлуатації

Кілька рекомендацій, які допоможуть подовжити термін служби АКБ:

  • Портативний акумулятор заряджається від мережі, для цього необхідно використовувати тільки працездатний зарядний пристрій. Робочі параметри ЗУ повинні відповідати характеристикам батареї.
  • Будь-який електронний гаджет, оснащений АКБ, в тому числі power bank, не повинен лежати без діла. Не можна допустити «застою». Для профілактики використовуйте портативний акумулятор хоча б раз на 2 тижні. В середньому такий девайс відпрацьовує не менше 500 циклів заряду/розряду, чого цілком вистачає на 5 років інтенсивної експлуатації.
  • Новий power bank необхідно зарядити до 100%. Перші 3-4 цикли повинні бути повними, тому розряджати девайс потрібно теж до кінця.
  • Не зберігайте портативну батарею в зарядженому або розрядженому стані. Це збільшить саморозряд і призведе до зниження ресурсу експлуатації. Якщо якийсь час не планується використовувати АКБ, залиште її на 50% зарядженою.
  • При експлуатації акумулятора уникайте перегрівів та переохолоджень. Зовнішні батареї не рекомендується використовувати на морозі, тому якщо ви носите девайс з собою, кладіть його у внутрішню кишеню куртки або в сумку. Не допускається зберігання АКБ в приміщеннях з високою вологістю – це також призведе до зниження терміну служби.
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook