Новини
Здоров’я

У Городку нове відділення “штучної нирки” готове на 50 відсотків

У Городоцькій лікарні тривають будівельні роботи у приміщенні, де незабаром відкриється відділення гемодіалізу. Наразі виконано половину обсягу запланованих робіт. Крім того, лікарня вже отримала сучасний реанімобіль, який очікували лише в липні.

Як розповів директор закладу Олександр Кушнір, ремонтувати приміщення почали ще до виготовлення проєктно-кошторисної документації, оскільки кошти на це вже були виділені. За сприятливої ситуації (якщо отримають решту грошей), роботи планують завершити протягом півтора місяця. Після цього у нове відділення почнуть завозити обладнання для гемодіалізу.

Поки триває ремонт, у лікарні готують лікаря-нефролога. Запустити відділення «штучної нирки» планують з 1 січня наступного року.

Нове відділення на базі лікарні має зменшити витрати місцевого бюджету на транспортування діалізних хворих до обласного центру та розвантажить аналогічний центр у Хмельницькій обласній лікарні.

Придбали для медзакладу також новий реанімобіль, що доставлятиме хворих у критичному стані в обласні чи столичні лікувальні заклади. Очікувалося, що автівка прибуде у лікувальний заклад у липні, але отримали її в лікарні раніше.

Відділення працюватиме у будівлі хірургічного корпусу, на місці колишнього дитячого. У двох діалізних залах розмістять шість апаратів штучної нирки: 5 – в одному та 1 – в іншому, відокремленому. Тут проводитимуть гемодіаліз пацієнтам з інфекційними захворюваннями (коронавірус, гепатит, СНІД тощо).

За інформацією Городок.Сity

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook