Новини
Інфраструктура

Хмельницькі тролейбуси наростили пасажиропотік

Послугами автомобільного пасажирського транспорту протягом січня-травня скористалися 13,7 мільйона подолян, що на 3,3% більше, ніж за відповідний період минулого року. В тролейбусах ще краща ситуація із темпами відновлення перевезень: послугами електротранспорту скористалися 12,6 мільйона хмельничан і гостей обласного центру, що на вісім відсотки більше, ніж за п’ять місяців минулого року.

Загалом послугами пасажирського транспорту на Хмельниччині скористалися понад 26 мільйонів пасажирів; зростання – на 5,5%.

Відновлення сфери пасажирських перевезень несміливо свідчить (принаймні наразі) про поступове покращення «ковідної» ситуації: нагадаємо, що за підсумками першого кварталу фіксувалося значне падіння в галузі. І це на тлі того, що в останні роки неперервно нарощувалися обсяги перевезень пасажирів у тролейбуса, демонструючи щороку зростання в середньому приблизно на п’ять відсотків. До прикладу, у 2015-му році послугами електротранспорту скористалися 34,5 мільйона пасажирів, у 2017-му – 38,3 мільйона, у 2019-му – 42 мільйони.

Загалом автомобільним та тролейбусним транспортом виконано пасажирообіг в обсязі 232,2 мільйона пасажиро-кілометрів, що на 5,5% більше обсягу відповідного періоду попереднього року.

Натомість ситуація й з вантажними перевезеннями під час карантинних обмежень поки не стала кращою. В січні-травні вантажообіг підприємств транспорту області становив 434,6 мільйона тоннокілометрів, що на 11,6% менше відповідного періоду попереднього року. Загалом транспортники перевезли 2329,1 тисячі тонн вантажів, зафіксувавши падіння на одну десяту проти минулорічного січня-травня, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook