Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому презентували нові електронні сервіси

Електронний контакт центр і чат-бот у вайбері запрацювали в обласному центрі. У владі кажуть, нові сервіси дозволять розвантажити операторів аварійної служби та дадуть можливість контролювати звернення як самим хмельничанам, так і владі.

Оперативно передати скаргу, повідомити про аварію, отримати інформацію про ремонти на вулицях та у будинках – такі можливості дають нові сервіси, які сьогодні презентували Хмельницький міський голова Олександр Симчишин та його заступник Микола Ваврищук.

Аби скористатися можливостями сервісів, містянам потрібно буде зареєструватися на сайті. Після реєстрації, за потреби, можна буде створювати звернення або скарги. Форма звернення передбачає також можливість завантажити фото для наочної ілюстрації проблеми. Після того, як заявка або звернення про проблему будуть оформлені, її автор зможе відслідкувати перебіг робіт з її усунення.

Презентуючи нові сервіси, міський голова наголосив: можливість зателефонувати та повідомити про проблему також залишається. Проте віднині всі звернення будуть фіксуватися також на сайті,

Будь-яке звернення, яке надійде через систему,  зводитиметься в єдиний контакт-центр і не залишиться непоміченим, як це було раніше, – пояснив міський голова.

Та додав, що особисто зможе слідкувати за тим, як реагують на звернення містян відповідні служби.

Користуватися чат-ботом також не складно, зазначають у міській раді. Для цього потрібно зайти за посиланням та слідувати вказівкам.

Логін і пароль для чат-бота і сайту однаковий, звернення, надіслані через чат-бот відображуються на сайті теж.

Чим це корисно мешканцю? Оперативно, просто, без посередництва чиновника чи оператора. Чим це корисно нам? Розвантажуємо операторів аварійної служби 1580, бачимо всі звернення, можемо їх контролювати. За наслідками в тому числі буду вживати дисциплінарні заходи! – зазначив під час презентації міський голова.

Крім структур, які є в підпорядкуванні міської ради, до системи підключать також ті, які їй не підпорядковуються: міськрайонний РЕМ, “Хмельницькгаз” і управління патрульної поліції, оскільки, як зазначив очільник громади, скарги, які стосуються цих структур, надходять також.

Обійдеться міському бюджету обслуговування нових сервісів у 200 тисяч гривень на рік.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook