Новини
Події

Хмельницький приєднався до міжнародного партнерства Відкритий уряд

20 жовтня оголошено результати відбору муніципалітетів в рамках ініціативи «Відкритий Уряд – місцевий рівень»  OGP Local.  Партнерство Open Government Partnership з центром у Вашингтоні об’єднує представників урядів, громадянського суспільства, бізнесу, некомерційних організацій з метою впровадження відкритого урядування як ефективного засобу взаємодії між владою і громадою.

Організатори конкурсу збільшили з 50 до 56 кількість муніципалітетів з усього світу, відібраних  для участі в програмі. У відборі взяли участь 10 муніципалітетів з України. Від України до числа переможців увійшли  три міста: Тернопіль, Вінниця та Хмельницький.

Нагадаємо, переможців визначено на основі оцінки низки критеріїв, серед яких досвід міста у впровадженні інструментів відкритого врядування, залучення громадськості до прийняття рішень, політичні зобов’язання керівництва та інші.

Зокрема, місто Хмельницький підключено до «Єдиної платформи місцевої електронної демократії», а також функціонують сервіси – «Місцеві петиції», «Відкрите місто», «Електронні консультації з громадськістю». У місті успішно здійснюється реалізація власного стартапу – проєкт MyCity (веб-портал «Єдина інформаційна система міста»), а у 2018 році рішенням сесії міської ради Хмельницький приєднано до Міжнародної Хартії відкритих даних.

 «Приєднання до партнерства – це визнання на міжнародному рівні досягнень міста у сфері відкритого урядування, адже відкритість, підзвітність і чесність – це принципи, якими ми керуємося у своїй діяльності, а одним із пріоритетів, визначених у Стратегії розвитку міста Хмельницького, є розвиток е-демократії. Насамперед, це електронні сервіси та відриті дані», – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Партнерство дає можливість заявити про себе на інформаційних платформах членів Партнерства, зробити Хмельницький ще більш знаним і впізнаваним у світі.

Ініціатором приєднання до Партнерства виступила Хмельницька міська рада. Асоціація міст України спільно з Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи надавали громадам підтримку у підготовці заявки для участі в програмі «Відкритий Уряд – місцевий рівень». Над підготовкою заявки працювали ХМКП «Хмельницькінфоцентр», КУ «Агенція розвитку Хмельницького», ГО «Хмельницька ініціатива».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter