Новини
Бізнес

Зарплатня на Хмельниччині зросла на третину за рік

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у травні становила 11757 гривню, що на 32,3% більше, ніж рік тому.

Як завжди, найвищою зарплатою в області можуть похизуватися у сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 21504 гривні, що на 18,6% більше, ніж у торішньому останньому місяці весни.

Вище середнього рівня зарплатні також отримують будівельники. За рік у будівельній галузі оплата праці зросла на 71,0% й сягнула 14088 гривень. Крім того, трохи більше за середню мають в сільському, лісовому та рибному господарствах – 12346 гривень, що більше за торішню на 34,7%; промисловці загалом  – 12,8 тисячі гривень, чиновники державного управління та оборони, обов’язкового соціального страхування – 15,1 тисячі, фахівці у сферах фінансової та страхової діяльності – 15,3 тисячі.

Найменше отримують на Хмельниччині працівники тимчасового розміщення й організації харчування: хоча за рік їхня зарплата зросла учетверо (!), але залишилася на рівні 4124 гривні.

Крім того, низький рівень зарплат спостерігається у сферах адміністративного та допоміжного обслуговування – 8022 гривні (ріст за дванадцять місяців – на чверть);  мистецтво, спорт, розваги та відпочинок – 8624 гривня (на третину більше, ніж рік тому); транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність – 9984 (збільшення на чверть), поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Якщо ж говорити про реальну зарплатню (з урахуванням інфляції), то зростання становило 21,8%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook