Новини
Офіційно

На Хмельниччині до бюджету надійшло понад 25 мільйонів гривень екологічного податку

Впродовж п’яти місяців 2021 року за забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Хмельницької області перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 25 мільйонів гривень екологічного податку.

Згідно з розподілом коштів із загальної суми надходжень до державного бюджету спрямовано понад 17,8 мільйона гривень на відновлення довкілля, до місцевих бюджетів краю надійшло 7,3 мільйона гривень екоподатку. Індикативне завдання виконано на 120 відсотків, таким чином державний бюджет додатково отримав 3 мільйони гривень.

На сьогодні у Хмельницькій області платниками екологічного податку є понад 2000 юридичних та фізичних осіб. Сплата екологічного податку такими суб‘єктами господарювання є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

Порядок визначення об’єкта оподаткування, нарахування та сплати екологічного податку визначено розділом VIII Податкового кодексу України, – нагадують в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook