Новини
Суспільство

На Шепетівщині зарплатний борг зріс у десятки разів

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати протягом травня зросла на шість мільйонів і на 1 червня сягнула 22,3 мільйона гривень. За  місяць борги зросли на понад третину. Якщо ж порівнювати з початком року, то майже втричі (було 7,9 мільйона).

Найбільш катастрофічна ситуація у Шепетівському районі: з 70,3 тисяч гривень боргу, який тримався останнім часом, невиплата працівникам підскочила в десятки разів! Борг на початок літа стрибнув до 4,1 мільйона гривень або на 5670,1%.

На тлі Шепетівщини в інших районах ситуація не виглядає «такою страшною», хоча продовжує погіршуватися. На Кам’янець-Подільський район припадає дві третини боргу – 14,8 мільйона гривень (за  місяць заборгованість зросла на одну десяту). У Хмельницькому районі завинили працівникам 3,4 мільйона (зростання за місяць на одну п’яту). Наразі Хмельницький район навіть відстав від Шепетівського, пропустивши його на «сумну» другу сходинку; в рейтингу Кам’янець-Подільський район, як зрозуміло, – без змін, у лідерах.

За видами економічної діяльності найбільша сума заборгованості припадала на промисловість – 13,8 мільйона гривень (62,0% від загальної суми) та будівництво – 2,8 мільйона (12,5%). Окрім того, освітянам не сплачено 428,0 тисячі гривень, у сфері здійснення операцій с нерухомим майном – 352,2 тисячі. Аграріям, лісівникам і рибалкам заборгували 187,3 тисячі гривень, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Проте найбільше непокоїть поява боргів у сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги – 3,9 мільйона гривень.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook