Новини
Інфраструктура

В будівництво житла на Хмельниччині вклали на 17% більше, ніж торік

Індекс будівельної продукції у порівнянні з першими п’ятьма місяцями 2020 року становив 120,1%. Загалом обсяг виробленої будівельної продукції (виконаних будівельних робіт) підприємствами області в січні-травні становив 1447,7 мільйона гривень. Темп зростання в галузі залишається додатнім, хоч і поступово знижується: за перші два місяці фіксувалося збільшення в півтора раза.

Майже дві третини від загального обсягу припало на інженерні споруди – 878,4 мільйона гривень. Причому зростання становило на 26,1%. У житлових будинка виконано одну п’яту від усіх робіт на суму 285,6 мільйона гривень, що на 17,2% більше, ніж у січні-травні минулого року. Майже стільки ж – в нежитлових спорудах – 283,7 мільйона (зростання на 7,9%).

Нове будівництво склало 34% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, капітальний та поточний ремонти – 54%, реконструкція та технічне переоснащення – 12%,повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Зазначимо, що цьогоріч будівельна галузь лише відновлюється після минулорічного падіння. До прикладу, робіт у житлових будівлях торік було зроблено на 20,5% менше, ніж у 2019-му;  в нежитлових – на 43,9% менше.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook