Новини
Інфраструктура

Хмельницький майдан після ремонту показали з висоти (ФОТО)

Понад тиждень хмельничани у соцмережах обговорюють нові технології ремонту доріг у місті. У містян, особливо, у водіїв, чимало нарікань не стільки до ремонту, скільки до його наслідків. А вигляд головної площі міста після роботи комунальників багатьох мешканців обласного центру вразив до глибини душі.

Поцікавилися хмельничани, хто придумав ремонтувати дороги так, що потім вулицями ні пройти, ні проїхати без ризику для автівок та взуття, ща наприкінці червня.

Чия така цікава ідея ремонтувати дороги???? Все місто в гравії. Були тріщини, тепер бугри. Тернопільська – жах, вся засипана. Пів Європи об’їздив, але такого не бачив!!!! – написав хмельничанин на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницький.

У комунальному підприємстві відповіли, що

Виконання робіт з ліквідації вибоїн покриття пневмоструменевим методом є найбільш раціональним та доцільним при незначній глибині вибоїн та тріщин. Пневмоструменевий метод ремонту дорожнього одягу з асфальтобетонним покриттям із застосуванням сучасних технологій зарекомендував себе як найбільш продуктивний серед всіх інших. 

Щоправда, така відповідь містян не задовольнила.

Ви можете пояснити що валяється по дорозі, якщо відходів не може бути? Що летить з-під коліс автомобілів якщо міцність покриття таке ж як і основного покриття? – поцікавилися хмельничани.

Власне, сам ремонт хмельничан влаштовує, вони визнають, що дороги після нього стали рівнішими.

Проте у департаменті також зазначили, що “Відремонтоване дорожнє покриття очищається від залишків після відкриття руху транспорту”. Саме цього очищення хмельничани й не побачили. На що власне і скаржаться масово у соцмережах.

Це латання, то просто жесть!!! Позавчора авто побило, сколи по всьому автомобілі!! Якщо назустріч їде габаритна автівка, то лишається тільки молитись, що та мучка в скло не попаде!!!

Як такий ремонт можна назвати хорошим, коли після нього потрібно міняти лобове скло посічене камінцями, і відмивати машину від бітуму!

Результат застосування ваших сучасних технологій – всі в смолі і покоцані камінчиками автомобілі

Якраз до зими вся мучка буде в пригоді ! Тернопільську можна буде не посипати !

Та найбільше вразив хмельничан аналогічний ремонт на майдані Незалежності, у центрі Хмельницького. Попервах думали, що то лише підготовчі роботи, проте, схоже, “розписавши” площу незрозумілими “ієрогліфами”, на тому роботу з ремонту завершили. Тож тепер головний майдан з висоти пташиного польоту виглядає так.

Автомобілі майданом не їздять (здебільшого), а от пішоходів та підлітків на велосипедах та скейтах там чимало. Тож проблеми з пересування виникають тепер не лише у водіїв.

А ще – у молодят, які раніше полюбляли робити весільні фотосесії саме на майдані.

Жах. Там улюблене місце молодих, весілля відео і фото познімати. Блін з таким мазюканням яб там вже нічого не фоткав ((( якесь село і люди

Так воно, зараза, ще й до підошов липне (( А у весільному платті там взагалі нічого робити – гравій зі смолою, – пишуть хмельницькі фотографи.

А як учора бігалося по смолі та гравію учасникам напівмарафону – залишається лише здогадуватися. Хоча… Один з учасників забігу показав, як він пройшовся майданом босоніж. І зазначив, що так виглядає вже помита нога.

А ті, хто просто ходив майданом, спостерігаючи за учасниками забігу, довго потім виколупували з підошов дрібні камінці.

До слова, обійдеться цей ремонт бюджету міста у 4 мільйони 449 тисяч 888 гривень (з ПДВ). Виконавець робіт – тернопільське ТОВ «Дормакс», яке запропонувало майже удвічі меншу ціну від очікуваної. Можливо, саме тому на прибирання доріг міста від “зайвих” матеріалів для ремонту коштів не знайшлося?

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook