Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому почали штрафувати пасажирів тролейбусів

Лише у перший день дії нових правил проїзду у громадському транспорті хмельничани, які не оплатили проїзд, відбувалися усними попередженнями. На другий день контролери вже мали право їх штрафувати. За словами працівників контрольної служби, у перші дні дії виключно безготівкової оплати хмельничани виявилися не готовими до цього як морально, так і технічно.

Попри те, що вже 2 липня контролери мали повне право штрафувати безбілетників, декого відпускали після розмови, декого – висаджували з тролейбуса. Хтось провалідував квиток, але забув удома посвідчення, хтось забув прикласти квиток до валідатора, хтось взагалі відмовився це робити.

Контролери, які працюють на маршрутах, кажуть: працювати без підмоги важко. Тож на допомогу їм прийшли працівники муніципальної дружини. Проте вони лише допомагають контролерам, які мають право штрафувати безбілетників та викликати до них поліцію. Нагадаємо, на маршрутах громадського транспорту їх наразі працює 60.

У перший день роботи нових правил оплати проїзду контролери не зафіксували жодного пільговика, який би не провалідував квиток. Попри те, “Електротранс” втратив чимало через те, що чимало пасажирів не мали при собі електронних засобів оплати та планували за звичкою розрахуватися готівкою.

Ви заходите в тролейбус і у вас є час – одна зупинка, щоб здійснити безготівкову оплату. Наші правила говорять про те, що ви всі маєте розрахуватися безготівковим способом. В іншому випадку – штраф, 240 гривень. З чого складається штраф? 120 гривень – адміністративний штраф і 120 гривень – обов’язкова купівля квитка за підвищувальним коефіцієнтом у 20-кратному розмірі, – пояснює заступниця директора ХКП “Електротранс” Наталія Свистун

Також вона додала, що у перші дні дії нових правил оплати проїзду спостерігався дефіцит е-квитків, але компанія “Герц” завезла їх у місто ще 10 тисяч, тож проблем із придбанням карток для хмельничан не має бути.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook