Новини
Дозвілля

Домашні коктейлі на основі горілки

Хто не любить смачні коктейлі? Зайдіть в будь-який бар і вас запевнять, що коктейльна карта – це родзинка, а іноді і головне надбання закладу. На перший погляд, може здатися, що приготування напоїв з безлічі інгредієнтів – це дуже складний і кропіткий процес, який під силу тільки професіоналам. У деяких випадках це дійсно так, проте є безліч коктейлів, які легко приготувати навіть у домашніх умовах.

Отже, підберіть основні складові і кличте друзів на вечірку. Ми підготували для вас рецепти простих коктейлів на основі найпростішого напою – горілки. За основу взяли перевірений Немирів Делікат, адже якість алкоголю безпосередньо впливає на кінцевий смак всього напою.

Класичні рецепти і незвичайні поєднання

Як на рахунок простих і зрозумілих рецептів, які складаються з мінімальної кількості інгредієнтів?

  1. Горілка з мартіні. Це класичний коктейль, який часто згадується в фільмах про Джеймса Бонда як улюблений напій агента. Крім того, горілку, мартіні і оливки замовляла чарівна Моніка Белуччі в кінокартині «007 Спектр». Рецепт приготування простий до неможливості: 75 мл горілки Nemiroff Delikat, 15 мл будь-якого сухого вермуту (не обов’язково бренду Мартіні), зелені оливки і лід.
  2. «Чорний росіянин». Коктейль з цікавою назвою придумав бельгієць. «Росіянин» в його назві фігурує тільки завдяки горілці, яка стандартно асоціюється з національною приналежністю. Сам же рецепт досить простий і не вимагає багато часу. У нього входять: 50 мл Немирів Делікат, 20 мл кавового лікеру і колотий лід. Напій подається в склянці моделі «олд фешн». Якщо ж додати до напою 25-30 мл вершків – вийде не менш знаменитий «Білий росіянин». Елементарно, чи не так?
  3. «Північне сяйво» – коктейль, імовірно, придуманий ще радянськими студентами. Для його приготування знадобляться все ті ж 50 мл Немірофф Делікат, 150 мл ігристого вина, столова ложка лимонного соку, столова ложка цукру і лід. Однак з таким коктейлем слід бути обережним, адже він може швидко звалити з ніг. Щоб не нашкодити своєму здоров’ю, важливо вибирати тільки якісне шампанське і добре помішувати його при з’єднанні з горілкою, щоб прибрати газ.
  4. Горілка з Бейлісом. Невідомо, хто додумався змішати вершковий лікер з міцним напоєм, проте велика кількість шанувальників свідчить про вдалий експеримент. Для приготування коктейлю необхідно заморозити чорну каву. Далі кавові кубики помістити в стакан, додати 10 мл горілки Немірофф Делікат, стільки ж лікеру Бейліс і 15 мл лікеру Гренадін.

Готово. Різноманітні і досить бюджетні коктейлі стануть цвяхом будь-якої домашньої вечірки. Дивуйте гостей і тренуйте навички для наступного рівня – складних напоїв з великої кількості інгредієнтів!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook