Новини
Дозвілля

На Хмельниччині для відвідувачів відкрили дві лавандові плантації

У двох селах Шепетівського району місцеві мешканці виростили лаванду, і тепер запрошують всіх охочих помилувати на квіти, що останнім часом стали популярними на Хмельниччині. Найближчі три тижні – період цвітіння, тож мешканці області можуть влаштувати собі тур вихідного дня, на власні очі побачити лавандові поля, залишити на згадку фото та навіть придбати букет.

Лавандовій плантації у селі Прислуч, що у Полонській ОТГ, три роки, проте для відвідувачів її відкривають лише сьогодні, 7 липня. Власне, кущі квітували й минулого року, проте ще не набули тієї розкоші, яка приваблює охочих на них подивитися.

За словами співвласниці господарства, на території якого квітує лаванда, Іванни Бондарчук, на плантації висаджений один з найкращих французьких сортів Platinum Nico.

Загалом на плантації росте 1500 кущів лаванди, а на демонстраційних грядках та у теплиці – ще понад дві тисячі. Причому, власники плантації не обмежуються одним-єдиним сортом, а вирощують їх ще понад два десятки.

Кожен, хто завітає на квіткову плантацію на Полонщині, отримає не лише позитивні емоції, а й зможе поласувати лавандовим мохіто (що досить непогано у спеку) або ж трав’яним чаєм (також із лавандою). Кожному гостю господарів дарують маленькі букетики з лаванди, а великі пропонують придбати.

У селі Кривин на Славутчині креативні місцеві мешканці, які вже зробили чимало для прикрашання свого села, також створили лавандове поле. Воно розташувалося на території місцевого будинку культури.

Завдяки ініціативним селянам, на лавандовій міні-плантації посадили 124 кущі, які цього року вперше взялися цвітом. У Кривині не стали чекати три роки, аби квіти набрали сили, а запрошують охочих помилуватися ліловим чудом вже зараз.

Встановили на території плантації також альтанку, яку можна використати як фотозону, або просто сховатися від спеки та помилуватися квітами.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook