Новини
Події

У Хмельницькому спільною молитвою вшанували загиблих воїнів

На першому молебні у пам’ять про полеглих на війні у спільній молитві об’єдналися священнослужителі і капелани, правоохоронці, представники влади та сім’ї учасників АТО і ООС. За роки війни на Сході Хмельниччина втратила 368 воїнів. Молитися за їхні душі надалі будуть 5 числа кожного місяця.

Ініціював проведення спільної молитви в обласному центрі новопризначений керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ єпископ Павло. Перший молебень відбувся 5 липня.

Ми молилися не тільки за військових, які захищали кордони нашої країни на Сході, ми молилися і за правоохоронців, за добровольців, за всіх, хто ціною свого життя проявив свою любов до нас, – прокоментував керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ Павло Юристий.

За словами координаторки Центру допомоги учасникам АТО у Хмельницькій області Наталії Дзекар, таку ідею запозичили в одеситів. Спільні молитви будуть відбуватися кожного 5 числа наступного місяця о 17.00 в капличці на вулиці Зарічанській біля головного управління Нацполіції у Хмельницькій області.

Ми хотіли підтримати сім’ї загиблих, нагадати про те, що війна триває, віддати шану воїнам, які віддали найцінніше – життя, – пояснила Наталія Дзекар.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook