Новини
Суспільство

Які тканини вибирати для дитячого одягу?

Всі батьки прагнуть обрати для своїх дітей тільки найкраще. І, звичайно ж, в першу чергу, це стосується дитячого одягу. Ми часто віддаємо перевагу натуральним матеріалам і тканинам, які зроблять повсякденне носіння речей максимально комфортним для дитини. Але які тканини краще вибрати? Що означають написи на ярликах і найменування матеріалів? Розбираємося докладніше.

Натуральні матеріали

Найкраще дітям підходять натуральні тканини. Вони не парять шкіру, не змушують пітніти, добре пропускають повітря. В них дітям комфортно і зручно, такі тканини гігієнічні і екологічні. Ось які матеріали належать до натуральних.

  1. Бавовна. По-іншому називається ще «котон» – таку назву можна часто зустріти на ярликах. Тканину виготовляють з рослинного волокна, 100% бавовняний матеріал повністю натуральний. Бавовна м’яка і дуже приємна для тіла, але вона не дуже еластична і легко мнеться, а також досить недовговічна. Пофарбовані тканини швидко вицвітають, тому їх потрібно прати при температурі тільки до 40 градусів Цельсія.
  2. Льон. Також повністю натуральне рослинне волокно. Дитячий одяг з льону відрізняється гігієнічністю і антибактеріальними властивостями, оскільки тканина не накопичує бруд всередині своїх волокон. Льон швидко сохне, володіє дихаючими властивостями, пропускає повітря і ідеальний для літа. Але льон мнеться більше за інші тканини, вимагає постійного прасування на низьких температурах.
  3. Шовк. Виготовляється з ниток (павутини) тутового шовкопряда. Неймовірно ніжний і м’який, також має високу гігієнічність, антимікробний ефект та дихаючі властивості. Не «сідає» при пранні, добре тримає форму, але забарвлені шовкові тканини швидко вицвітають на сонці. Прати шовк потрібно тільки в делікатному режимі і в прохолодній воді, а сушити на плічках.
  4. Вовна. Виготовляється з шерсті овець різних порід, а також інших тварин. Ідеальний матеріал для холодної пори року, хоча тканини з вовни можуть бути досить тонкими і дуже м’якими. Їх варто придбати для дітей як термобілизну або натільний одяг. Вовну також варто прати на делікатному режимі, при температурі не більше 40 градусів, інакше вона може значно «сісти».

Штучні матеріали

У тому, що стосується дитячого одягу, увагу зажди акцентують на тому, що він повинен шитися з натуральних тканин. Але і високотехнологічні синтетичні матеріали теж мають безліч переваг. Вдалими для дитячих речей є сумішеві тканини з натуральних і штучних волокон.

  1. Поліестер. Матеріал складається з поліефірних волокон, має хорошу проникність, пропускає повітря, тіло в такому одязі дихає. Тканина відштовхує бруд, її можна легко випрати і вона швидко сохне. Найкраще використовувати поліестер для пошиття спортивного одягу для дітей. Прати його потрібно при низьких температурах і не прасувати.
  2. Еластан. Також по-іншому називається спандекс – це неймовірно еластична тканина, яка тягнеться на всі боки завдяки особливому переплетінню волокон. Гарні тканини ті, що виготовляються з натуральних матеріалів з додаванням певного відсотка спандекса. Наприклад, бавовна з еластаном не буде м’ятися і буде добре тягнутися.
  3. Поліамід. Складається з волокон органічного походження, але також вважається штучним. Тканини з поліаміду дуже міцні, не зважаючи на свою тонкість, легкі, добре перуться і швидко сохнуть. Але така тканина може легко накопичувати статичну електрику і сильно електризуватися. Підходить для верхнього одягу типу вітровок.
  4. Віскоза. Цей матеріал також виготовляється з природного матеріалу – целюлози, але вона обробляється особливим чином. Віскоза легка, приємна до тіла, м’яка і гігієнічна. Але після намокання стає жорсткою, тому прати і прасувати тканину потрібно при низьких температурах. Добре підходить для пошиття кофтинок, костюмів для дітей.

Підіб’ємо підсумки. З натуральних тканин найкраще вибирати натільну білизну та одяг, що прилягає до тіла. А також використовувати для пошиття речей, призначених для теплої пори року. А синтетичні тканини добре підійдуть для спортивного одягу і для верхнього одягу, оскільки вони не промокають та не пропускають вітер.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook