Новини
Суспільство

У Хмельницькому занедбали та перетворили на пустир майбутній новий парк (ФОТО)

Хмельничанин, який минулого року разом з родиною доклав зусиль для того, аби неподалік його будинку з’явилася нова зелена зона відпочинку, був прикро вражений, коли одного дня побачив, що майбутній новий парк повернувся до свого первісного стану та знову перетворився на пустир.

Юрій Даценко – відомий хмельницький автор детективно-історичних романів – написав емоційний допис про те, в якому стані наразі перебуває розрекламований свого часу новий парк у мікрорайоні Дубове.

Трохи більше ніж рік тому міська влада урочисто оголосила про створення нового парку в місті і навіть дала йому назву Новий Парк Хмельницький. В рамках програми з озеленення міста було заплановано перетворити старий пустир в кінці вулиці Трудової (Дубове) на парк. На облагородження території було кинуто чималі сили і кошти. Силами волонтерів було висаджено дерева і саме цим страшно пишалися чиновники, – пише Юрій Даценко.

Якщо завітати на сторінку Нового парку, дійсно можна побачити відео, датоване 6 червня 2020 року, на якому активно, цитуємо, “сіють траву на футбольному майданчику”.

У жовтні минулого року на сторінці Нового парку похвалилися тим, що “тепер Новий парк не просто назва і територія. Сьогодні, активні і небайдужі мешканці висадили молоді дерева дуба і клена. Майже 100 саджанців будуть рости і тішити хмельничан на місці колишнього смітника”. Додали до цього фото щойно висаджених дерев.

Під цим дописом можна побачити коментар Юрія Даценка про те, що він з родиною збирається завітати на територію нового парку та внести свою частку у спільну справу. Хмельничанин таки дійсно це зробив, проте…

Ми висадили калину, білий бузок та два кущики жасмину. Пост про це виставили у соцмережі і… були висварені у групі Нового парку, де нам наказали не порушувати благоустрій парку та нічого не робити без згоди з адміністрацією парку. Ми були здивовані… – пише пан Юрій.

За грандіозними планами, зазначає далі хмельничанин, цьогоріч в новоствореному парку мали розбивати доріжки та облаштовувати затишок.

Останній допис на сторінці Нового парку датований 23 травня.

В Новому парку розпускаються торік посаджені дерева, зеленіє травичка, цвітуть польові квіти і суниці. Важко повірити в те, що ще рік тому тут було сміттєзвалище. Приходьте в парк на пікнік, прогулянку чи пограти у футбол на польовому газоні. Але обов’язково приберіть після себе. Парк створено для вас! йдеться у дописі.

На світлинах, доданих до допису, дійсно можна побачити молоді дерева, яскраві квіти, зелену траву. Щоправда, футбольного поля на фото не видно.

Те, що навесні ще все було нормально, підтверджує Юрій Даценко:

Цьогоріч навесні ми перевірили свої насадження і були втішені, адже і калина, і бузок, і жасмин прижилися. Чого не можна було сказати про 80% дерев, котрі всохли.

Проте, завітавши до парку на початку липня, хмельничанин був неприємно вражений.

Це вже не парк, а той самий пустир!!! З посаджених минулоріч дерев не залишилося ЖОДНОГО. Вони всі всохли та їх викорчували. Крім того, якісь засранці із мотокосами, зрізаючи метрове бадилля, котре виросло за гарного догляду, зрізали й бузок та жасмин. А на калині пошкодили кору так, що вона також починає всихати, –коментує хмельничанин.

Аби не бути голослівним, чоловік виклав фото на підтвердження своїх слів.

Наприкінці свого допису Юрій Даценко звернувся до Хмельницького міського голови та директора Департаменту інфраструктури міста.

Хочу звернутися до мера міста Oleksandr Symchyshyn та до Василя Новачка із питанням: а що там із парком??? Скільки грошей було вгачено на його створення і на що перетворився проєкт? Як ви тепер поглянете в очі тих волонтерів, котрі трудилися на висадці дерев? І скільки коштів на закупівлі саджанців вилетіло в трубу? Бо дерева потрібно поливати!!! Як робили ми з дружиною з нашою калиною. І наші друзі, котрі саджали жасмин як символ міцності їхньої сім’ї… Прошу розголосу, поширення та коментарів. У першу чергу – з боку влади!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook