Новини
Події

На Хмельниччині влада і громада боротимуться із незадекларованою працею

Обговорення спільних заходів, спрямованих на легалізацію трудової зайнятості ініціювала податкова служба Хмельниччини. На робочу зустріч, крім податківців, прийшли представники Управління Держпраці, заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш, а також фахівці облдержадміністрації та Хмельницької міської ради.

Під час робочої зустрічі обговорили та узгодили механізм спільної роботи щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

Ця робота полягає як у реалізації заходів по інформаційній кампанії про переваги офіційного працевлаштування та ризики використання незадекларованої праці, так і у проведенні моніторингу та фактичних відпрацювань роботодавців, які мають найвищий ризик використання найманих працівників, – підкреслив керівник ГУ ДПС в області Віталій Лазарєв.

Під час проведення спільних заходів у поле зору ДПС та Держпраці потраплятимуть роботодавці, які продовжують ухилятись від декларування праці найманих працівників.

Спільне інспектування надасть можливість оперативно виявити роботодавців, що мають найвищий ризик використання нелегальної праці, зокрема, у сфері легкої та переробної промисловості, громадського харчування, будівництві, промисловості та сільському господарстві. При виявленні незадекларованих працівників будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.

На засіданні наголошувалось і на тому, що кращий шлях для роботодавців відмовитися від використання нелегальної праці. Оскільки фінансові ризики й наслідки використання незаконної праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства. Своєю чергою громадяни мають бути свідомими та дотримуйтесь законодавства про працю, зазначають у ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook