Новини
Здоров’я

Споживання фруктів та ягід на Хмельниччині зросло майже вдвічі

Раціон подолян поступово змінюється, причому, здається, в бік здорового харчування. Скажімо, за десять років стрімко зросла кількість фруктів, ягід, горіхів та винограду, що споживають мешканці краю. Якщо в 2010-му одна людина за місяць з’їдала в середньому 2,5 кілограма ягід-фруктів, то торік ця цифра зросла майже вдвічі – до 4,9 кілограма.

Також в області поступово зростає кількість спожитих овочів і баштанних культур: десять років тому ми їх з’їдали по 8,7 кілограма на людину в місяць, а торік – 9,2 кілограма. Натомість краяни поступово відмовляються від «крохмалю». В 2010-му перед середнім жителем краю на столі стояло кожного місяця по 9,3 кілограма картоплі; у 2015-му кількість бараболі, яку ми спожили, скоротилася до 7,9 кілограма на особу, торік – до 6,4.

Про покращення раціону свідчить і скорочення в меню подолян хліба та хлібних продуктів з 10,1 кілограма на кожну людину десять років тому до 9,7 кілограма минулоріч. Менше їмо ми й цукру: за десятиліття вживання солодкого продукту скоротилося на 0,7 кілограма – до 2,6 кілограма на місяць минулоріч.

І якщо споживання риби та рибопродуктів за згаданий період не змінилося – 1,6 кілограма на місяць, то м’ясний раціон покращився. Минулого року щомісяця в середньому подоляни споживали 4,8 кілограма м’яса і м’ясопродуктів, а в 2010-му – 4,3 кілограма, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook