Новини
Здоров’я

На Хмельниччині додалося центрів масової вакцинації

У селі Олешин Хмельницького району місцеві мешканці вже почали отримувати щеплення, а в Городку центр масової вакцинації запрацює завтра, 12 липня. Також з наступного тижня медики планують розпочати імунізацію жителів ще чотирьох сіл Олешинського старостинського округу.

У Городку на пункті вакцинації протягом дня зможуть вакцинувати понад сотню людей. Вакцини є дві – Pfizer-BioNTech та Coronavac, тож городоччани зможуть обрати, якою саме вони щеплюватимуться. Проте попередньо потрібно записатися, аби не створювати черги.

На пункті щеплення зазначають: щотижня отримують нову партію вакцини, тож її вистачить для всіх бажаючих.

У Хмельницькій міській громаді діє чотири сільських амбулаторії. Усі медики закладів пройшли навчання з вакцинації. В амбулаторії Олешина пункт вакцинації запрацював з 5 липня. Відтоді майже пів сотні місцевих мешканців вже отримали щеплення. Вакцинують усіх охочих з 18 років вакциною Coronavac китайського виробництва. Лікарі кажуть, побічних реакцій не виявили в жодного вакцинованого.

Олешин – перше село старостинського округу, де розпочали робити щеплення від коронавірусу. За день тут можуть вакцинувати до 100 людей.

У старостинському окрузі з центром в селі Олешин мешкає майже 5 тисяч людей. З наступного тижня медики планують розпочати імунізацію в сусідніх чотирьох селах.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Станом на 9 липня в Хмельницькій області зареєстровано 89009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Виявлено 19 нових випадків захворювання:
14 – Хмельницький район
1 – Шепетівський район
4 – Кам’янець-Подільський р-н

Завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 8,1%. В лікарнях перебувають 49 хворих, 36 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 1880. Зареєстровано 1 летальний випадок у Шепетівському районі (жінка 68 р.)

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook