Новини
Події

Селище на Хмельниччині відзначило 655-річчя від дня першої писемної згадки (ФОТО)

Масштабним Всеукраїнським фестивалем «Чорноострівський ярмарок-2021» у Чорному Острові Хмельницького району відзначили 655-у річницю від дня першої писемної згадки про селище та 465-у річницю надання селищу Магдебурзького права.

В рамках фестивалю, на який приїхали гості не лише з району, області, а й всієї України, зокрема, відбулися майстер-класи з гончарства, ткацтва та малярства. Митці та майстрині представили на розсуд глядачів свої роботи, картини, фольклорно-етнографічні світлиці.

З нагоди свята грамоти обласної ради отримали Чорноострівський селищний голова Михайло Дзісь, староста сіл Антонівка та Катеринівка Людмила Батурко, начальник відділу земельних відносин селищної ради Родіон Кондратюк та концертмейстер Чорноострівської дитячої школи мистецтв Майя Івановська.

Крім того, під час святкування гості селища та його мешканці відвідали театралізовані екскурсії по містечку та літературно-краєзнавчому музею імені Леоніда Глібова, побачили показові виступи кінного театру «Козацький герць» з Старокостянтинова.

Також могли відвідати мистецьку локацію «Містечко майстрів», на якій проходила виставка-продаж та майстер-класи майстрів народної творчості, виставка старостинських округів.

Для найменших гостей фестивалю влаштували дитяче свято «Країна дитячих мрій».

Святкового настрою присутнім додавали виступи духового оркестру Чорноострівської дитячої школи мистецтв.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook