Новини
Екологія

На Хмельниччині несанкціоноване сміттєзвалище завдало шкоди довкіллю

Захоронення побутових відходів на ділянці території, розташованої неподалік села у Шепетівському районі, спричинило забруднення території площею близько пів тисячі квадратних метрів, завдало шкоди довкіллю на майже 8 тисяч гривень та становило небезпеку для місцевого населення.

Обстеження ділянки землі біля села Дубіївка, що у Михайлюцькій громаді, екологи провели у червні. Тоді виявили несанкціонований смітник, на який скидали поліетилен, папір, пластикові пляшки, харчові відходи тощо. Тривале складування сміття на непристосованій для цього території призвело до забруднення території площею 509,7 квадратного метра.

Шкоду, заподіяну довкіллю внаслідок забруднення території, екологи оцінили у 7 773 гривні.

У Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області нагадали, що скидання сміття на несанкціонованих звалищах може призвести до забруднення грунту та грунтових вод, а також підземних вод. Крім того, небезпеку можуть становити загоряння на таких смітниках, оскільки вони не лише можуть спричинити масштабні пожежі (особливо у засушливу пору року), а й спричинити отруєння навколишнього середовища.

За інформацією ДЕІ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook