Новини
Політика

Хмельничанина призначили міністром внутрішніх справ України

Верховна Рада України 271 голосом “за” підтримала кандидатуру Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ України. На цій посаді хмельничанин, народний депутат від Хмельниччини, змінить Арсена Авакова, який очолював міністерство понад 7 років і днями подав у відставку.

Як ми уже повідомляли, кандидатуру Дениса Монастирського називали найімовірнішою з двох, запропонованих на заміну колишньому міністру. Сам же народний депутат зазначав, що рішення погодитися на пропозицію президента було одним з найскладніших в його житті.

Виступаючи у сесійній залі, Денис Монастирський зазначив, підтримуватиме політику президента, а головним його пріоритетом на новій посаді буде “безпека громадян, держави та збільшення рівня довіри суспільства до правоохоронних органів”, – повідомляє Громадське.

Миттєвого розв’язання всіх проблем правоохоронної системи новий міністр не гарантував, натомість пообіцяв виконувати свою роботу професійно та принципово.

Довідка: Денис Монастирський народився у Хмельницькому 12 червня 1980 року. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук. Викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз. У 2019 році був обраний народним депутатом від партії «Слуга народу». Член фракції «Слуга Народу» та голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності. Станом на 24 липня 2020-го року Монастирський – один із тих народних депутатів, хто подав найбільше законодавчих ініціатив.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook