Новини
Культура

У Хмельницькому триває прийом робіт на перший кінофестиваль

Перший Хмельницький кінофестиваль проходитиме у двох містах області – Хмельницькому та Кам’янці-Подільському в період з 9 по 12 вересня. Створений він з метою популяризації українського кіно, підтримки молодих діячів у сфері кінематографії та розвитку кіноіндустрії в Україні.

Про започаткування нового фестивалю на території області вперше заговорили місяць тому, під час зустрічі, яка відбулася в Державному історико-культурному заповіднику “Самчики” та в якій взяли участь представники делегації сфери кінематографу та влади області. Як зазначали під час зустрічі її учасники, на Хмельниччині є локації, відомі не лише в області, а й далеко за її межами, які є потенційними локаціями для зйомок фільмів та можуть зацікавити українських та іноземних кіновиробників.

Як повідомляють організатори Хмельницького кінофестивалю, його конкурсна програма включає такі секції: 

  • Національна конкурсна програма повнометражних фільмів (ігрові, документальні, анімаційні), вироблені в Україні (або за участю України) після 1 січня 2021 року хронометражем понад 60 хвилин
  • Національна конкурсна програма короткометражних фільмів (ігрові, документальні, анімаційні), вироблені в Україні (або за участю України) після 1 січня 2021 року хронометражем до 45 хвилин
  • Національна конкурсна програма короткометражних фільмів, які знято на території Хмельницької області (ігрові, документальні, анімаційні), вироблені в Україні після 1 січня 2019 року хронометражем до 45 хвилин
  • Національна конкурсна програма короткометражних документальних фільмів про відомих жителів Хмельниччини, які зробили вагомий внесок в розвиток України за 30 років незалежності вироблені в Україні після 1 січня 2019 року хронометражем до 45 хвилин

Заявки на участь у конкурсних програмах Хмельницького кінофестивалю прийматимуть ще від будь-яких юридичних осіб або фізичних осіб, що досягли 16 років, без обмежень щодо громадянства і місця проживання, які є авторами аудіовізуального твору або, як мінімум, володіють необхідними майновими правами для подачі заявки та надання дозволу Оргкомітету фестивалю на використання такого твору в межах заходів Хмельницького кінофестивалю.

Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційній сторінці кінофестивалю на міжнародному кінофестивальному майданчику FilmFreeWay 

Призовий фонд та нагороди

1. Приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми повнометражних фільмів – 30000 гривень, спеціальна статуетка фестивалю та диплом журі.

2. Приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми короткометражних фільмів – 15000 гривень, спеціальна статуетка фестивалю та диплом журі.

3. Приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми короткометражних фільмів, які знято на території Хмельницької області – 10000 гривень, спеціальна статуетка фестивалю та диплом журі.

4. Приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми короткометражних документальних фільмів про відомих жителів Хмельниччини, які зробили вагомий внесок в розвиток України за 30 років незалежності – 10000 гривень, спеціальна статуетка фестивалю та диплом журі.

5. Призи та подарунки у спеціальних номінаціях, які буде оголошена напередодні Хмельницького кінофестивалю.

Також в очікування першого кінофестивалю створено перший офіційний проморолик Хмельницької кінокомісії, яку було створено цього літа за ініціативи Хмельницької обласної державної адміністрації.

Як зазначають організатори, до завершення прийому робіт на перший Хмельницький кінофестиваль залишився один місяць.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook