Новини
Офіційно

Бюджети Хмельниччини отримали понад 360 мільйонів гривень земельного податку

З початку 2021 року до місцевих бюджетів Хмельницької області надійшло 368,6 мільйона гривень плати за землю. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сплата збільшилась на 35 мільйонів гривень.

При цьому понад 315 мільйонів гривень земельного податку сплатили юридичні особи, решта – 53,3 мільйона гривень плати за землю – надійшла від фізичних осіб.

Плата за землю – це бюджетоформуючий платіж територій Хмельниччини, тому його адміністрування під особливим контролем. Акцент у цьому напрямку роботи податківці ставлять на те, аби жоден гектар ріллі, пасовищ, земельних ділянок, які виділені під ведення бізнесу, не пройшов повз оподаткування.

Динаміка сплати податків, що зараховуються до місцевих бюджетів, значною мірою залежить від активної позиції керівників громад, які повинні наполягати на тому, щоб всі суб’єкти господарювання та громадяни виконувати свої податкові зобов’язання.

Водночас легальна підприємницька діяльність, впорядкування земельних відносин з усіма землекористувачами та власниками земельних угідь і пильний контроль за податковою дисципліною тих, хто використовує землю задля комерційного зиску, – передумови бюджетного успіху громад,зазначають фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook