Новини
Кримінал

На Хмельниччині за корупційні злочини перед судом постали 7 службових осіб

Упродовж поточного року за процесуального керівництва прокурорів Окружної прокуратури міста Хмельницького розслідувано 9 кримінальних проваджень про вчинення корупційних кримінальних правопорушень. За результатами розслідування перед судом постали 10 осіб, 7 з яких були службовими особами підприємств різної форми власності.

Зокрема, у березні спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч.3 ст. 362 КК України відносно  головного бухгалтера одного із комунальних підприємств, який, діючи у співучасті з невстановленими посадовими особами одного із товариств, заволодів грошовими коштами комунального підприємства на загальну суму понад 1,2 млн. грн.

Окрім цього, у квітні поточного року до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364-1 КК України відносно колишнього юрисконсульта однієї із банківських установ, який від імені начальника відділу банку склав завідомо неправдивий офіційний документ – лист з проханням зняти заборону відчуження нерухомого майна, який підписав, завірив печаткою та надав нотаріусу. На підставі підробленого листа приватними нотаріусами із державних реєстрів вилучено відповідні записи.

В результаті таких неправомірних дій колишнього службовця банку, нежитлове приміщення заставною вартістю понад 600 тис. грн., яке перебувало в іпотеці банку для забезпечення виконання кредитором грошових зобов’язань за отриманими ним кредитами в розмірі 94 тис. доларів США, були відчужені власником на користь третіх осіб.

Також скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України, колишнього очільника комунального підприємства Хмельницької міської ради, який, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж 2015-2016 років вчинив розтрату грошових коштів в сумі 190 тисяч гривень, здійснюючи оплату за товарно-матеріальні цінності (цемент, пальне) та транспортні послуги, які в дійсності підприємству не постачалися та не надавалися.

Окрім цього, у червні до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 3 ст. 369 КК України за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди працівнику поліції за уникнення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів.

У першому півріччі 2021 року прокурорами у порядку, передбаченому  ст. 250 КУпАП забезпечено участь у розгляді судом 49 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за результатами розгляду яких 25 осіб притягнуто до відповідальності.

У порядку, передбаченому ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 3 подання про усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог фінансового контролю, які задоволено та притягнуто 10 осіб до дисциплінарної відповідальності.

Окружною прокуратурою міста Хмельницького спільно з правоохоронними органами розроблені заходи щодо виявлення і розкриття корупційних кримінальних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією, направлені на посилення протидії корупційним проявам.

За інформацією окружної прокуратури міста Хмельницького

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook