Новини
Здоров’я

У Хмельницькому змінилися правила роботи центру масової вакцинації від COVID-19

Центр масової вакцинації у Хмельницькому працюватиме щодня, до переліку наявних в області вакцин додалось ще одне найменування. Всім бажаючим вакцинуватися влада на місцях має забезпечити транспорт для підвезення до центрів вакцинації.

Головні тези щодо 5 етапу вакцинації, який стартував в Україні сьогодні, 21 липня, озвучили під час брифінгу посадовці Хмельницької ОДА та очільник державної установи “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб”.

Наразі на території області працює чотири центри вакцинації – у Хмельницькому, Кам’янці, Шепетівці та Волочиську. Ще один незабаром відкриють у Старокостянтинові. Як і раніше, вакцинують всіх бажаючих віком від 18 років.

У Хмельницькому у центрі, розташованому за адресою: вул. Володимирська, 92, вакцинуватимуть двома видами вакцини. У будні дні, з 9.00 о 15.00, можна отримати щеплення американською вакциною Moderna (США), у суботу та неділю ті, хто вакцинувався першою дозою CoronaVac, отримуватимуть другу дозу.

Також вакциною Moderna, якої вчора в область доставили близько 46 тисяч доз, мобільні бригади щеплюватимуть організовані колективи. Також використовуватимуть для цього вакцину Pfizer.

У пресслужбі Хмельницької міської ради нагадують: йдучи на вакцинацію, з собою потрібно взяти паспорт. Якщо немає підписаної декларації з сімейним лікарем – паспорт та ідентифікаційний код.

До 150 пунктів вакцинації планують розгорнути на території області найближчим часом. Розташовуватимуться вони у районних центрах та містах. Голови громад отримали доручення забезпечити всіх охочих вакцинуватися транспортом, аби вони могли без проблем дістатися до пунктів вакцинації. На цьому наголосив під час брифінгу заступник голови облдержадміністрації Сергій Ткачук.

За словами в. о. генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб” Миколи Габрикевича, в області поки що не спостерігається росту захворювання на COVID-19, проте медики прогнозують, що після закінчення сезону відпусток кількість хворих може зрости.

На думку голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія, яку він висловив під час брифінгу, масова вакцинація – єдиний спосіб уникнути стрімкого поширення хвороби.

Наразі в області проведено близько 134 тисяч щеплень: понад 86 тисяч – однією дозою, понад 24 тисячі – двома. Крім названих вище вакцин Moderna, Pfizer та CoronaVac, в амбулаторіях можна отримати щеплення вакциною AstraZeneca.

COVID-статистика Хмельниччини

Станом на 21 липня в Хмельницькій області від початку пандемії зареєстровано 89104 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. за останню добу додалося 14 нових випадків захворювання:

  • 10 – Хмельницький район
  • 4 – Кам’янець-Подільський район.

Завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 5,9%. В лікарнях перебувають 34 хворих, 18 – з підозрою. Одужали 87072 особи (97,7% від підтверджених випадків).

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 1887.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook