Новини
Надзвичайні події

Затоплений ринок, повалені дерева, знеструмлені села – наслідки негоди на Хмельниччині

Дощі та вітри, які другий день панують господарюють на території Хмельниччини, разом з очікуваною прохолодою принесли мешканцям краю чимало клопоту. Рятувальники прибирають повалені дерева, електрики ліквідовують знеструмлення населених пунктів, а підприємці Хмельницького вкотре переходять територію ринку вбрід.

Протягом доби рятувальники області пів десятка разів виїздили на виклики, пов’язані з ліквідацією наслідків негоди на території краю. Допомога надзвичайників знадобилася у селах Білогірщини, Славутчини, та у Хмельницькому районі. На території 5 населених пунктів надзвичайникам довелося різати та прибирати з проїжджих частин повалені дерева, аби звільнити шлях для транспорту.

Також через негоду – пориви вітру та дощ – на території Хмельниччини подекуди спрацювали системи автоматичного захисту ліній електропередач. В результаті на ранок 37 населених пунктів краю залишилися без електропостачання. Ремонтні бригади оперативно ліквідували несправності і на 9.30 відзвітували про їх повне усунення.

Тим часом у Хмельницькому знову “пливе речовий” ринок. Відео затопленої території, через яку люди на руках переносять тачки з товаром, опублікували в одній з місцевих вайбер-груп. Хмельничани на ринку, схоже, вже настільки звикли періодично працювати по коліна у воді, що навіть не лаються, а, навпаки, жартують.

Відео: група Хмельницькі теревені

Нагадаємо, влада Хмельницького нарешті проанонсувала початок рішучих дій на території ринку, завдяки яким, очікують хмельничани, працювати там стане легше хоча б через те, що перестане постійно топити. Про це детальніше читайте за посиланням.

Затяжні дощі можуть призвести до підняття рівня води у річках у декількох областях України, в тому числі у Хмельницькій. Про це попереджають метеорологи. У Хмельницькому ж тим часом вже виходить з берегів новоутворений канал на вулиці Мельникова, який місцеві лагідно та іронічно назвали “Хуанхе”.

І загалом на цій ново-недобудованій вулиці ситуація наразі не з простих. Схоже, мешканцям міста замість автомобілів доведеться купувати всюдиходи або човни, аби вільно пересуватися вулицею та діставатися домівок.

На решті вулиць обласного центру, судячи з відсутності нарікань на потопи, поки все під контролем, проте дощ у Хмельницькому триває…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook