Новини
Бізнес

Виробництво яєць агрофірмами Хмельниччини на третину зменшилося

Сільгосппідприємства області протягом першого півріччя отримали 260,5 мільйона яєць, що становить 66,8% від показників січня-червня минулого року. Господарства населення зібрали 99 мільйонів штук, що відповідає результату минулого року.

Загалом агросектор Поділля отримав 359,5 мільйона яєць, що становить лише 73,5% від торішнього «врожаю». Тенденція скорочення виробництва в цій царині стала та триває в області впродовж усіх останніх років. Нагадаємо, що ще позаторік ми мали річний показник, що перевищував мільярд штук, а шість років тому – 1,641 мільярда яєць зібрав сільгоспсектор краю.

В інших сферах тваринництва ситуація краща. Валовий надій молока у першому півріччі становив 321,5 тисячі тонн, що на 1,2% більше, ніж у січні-червні 2020-го. Господарства населення надоїли 226,7 тисячі тонн (падіння на 0,8%), агрокомпанії – майже 95 тисяч тонн (зростання на 6,2%). Серед сільгосппідприємств лідирує Хмельницький район – 59,9 тисячі тонн. Компанії Шепетівського району отримали 27,7 тисячі тонн, 6,9 тисячі – Кам’янець-Подільського.

Жива маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій, усіма категоріями виробників становила 44,8 тисячі тонн, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Це на 6,2% більше, ніж минулоріч у першій половині року. Підприємства та населення реалізували м’яса приблизно порівну: 23,1 та 21,7 тисячі тонн відповідно фірми та громадяни.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook