Новини
Кримінал

Директора “Хмельницькводоканалу” тимчасово відсторонили від посади

Керівника комунального підприємства підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до привласнення бюджетних коштів у сумі 3,7 мільйона гривень. Відповідну ухвалу виніс Хмельницький днями міськрайонний суд. Василя Кавуна, який очолює КП “Хмельницькводоканал”, відсторонено до 17 серпня поточного року.

Нагадаємо, посадовця підозрюють у тому, що у грудні 2019 року він підписав документи, в які підрядником завідомо були внесені неправдиві дані щодо вартості обладнання, необхідного для виконання реконструкції системи знезараження питної води, яка обійшлася бюджету в 11.65 мільйона гривень. Звинувачують директора комунального підприємства у тому, що своїми діями він завдав шкоди громаді на суму 3 мільйони 736 тисяч 500 гривень. На таку суму підрядником була завищена вартість обладнання, прописаного в тендері.

Як зазначено в ухвалі суду, відсторонення директора від виконання ним своїх обов’язків необхідне для того, аби він не мав можливості впливати на можливих свідків, знищити документи, які можуть слугувати доказами у досудовому розслідуванні та іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook