Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому ремонтують ще одну ділянку водогону

У середмісті ремонтують водопровідні мережі, побудовані ще у середині минулого століття. Роботи тривають на ділянці від будинку №32 на вулиці Прибузькій до будинку №22 на Старокостянтинівському шосе. Реконструкція забезпечить надійне водопостачання одразу двох мікрорайонів міста.

На вулиці Прибузькій старі металеві труби міняють на сучасні – поліетиленові та більшого діаметра. На них виробник дає 100 років гарантії. Реконструкцію водогону проводять двома способами, залежно від ділянки.

Перший етап – методом не розриття зеленої зони, тобто підземними проколами. А деякі ділянки – відкритим методом, – пояснює виконроб підприємства-підрядника Дмитро Волошин.

Водопровідні мережі на Прибузькій проклали ще у 70-х роках минулого століття. Труби своє давно відслужили, часто траплялися аварії. Торік було чотири пориви, і через це без води залишалися мешканці двох мікрорайонів міста.

Триватиме реконструкція щонайменше місяць. Попереду у підрядника – найскладніший відрізок.

Буде протягуватися труба шляхом горизонтального буріння, і протяжка під Старокостянтинівським шосе. Поруч проходить багато комунікацій, зокрема, міського РЕМу, підприємства Хмельницькгаз, зв’язку. Це буде складна ділянка, яку підряднику потрібно буде дуже уважно пройти, щоб не пошкодити інші комунікації, – пояснює головний інженер КП “Хмельницькводоканал” Станіслав Міхалець.

Реконструкція ділянки водогону протяжністю 300 метрів коштує понад мільйон гривень. Ремонт “Хмельницькводоканал” робить власним коштом у рамках виконання інвестиційної програми.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook