Новини
Суспільство

У Хмельницькому юнак на гіроскутері ледь не потрапив під колеса авто (ВІДЕО)

Небезпечне маневрування на перехресті зафіксував водій автівки, який ледь не наїхав на скутериста, котрий вирішив, що правила дорожнього руху на нього не поширюються. Хмельничани, коментуючи відео, вважають, що власників двоколісних потрібно притягувати до відповідальності за створення аварійних ситуацій на дорогах та допускати їх до керування, як і водіїв, після складання відповідних іспитів.

Відео хлопця на гіроскутері, який всупереч правилам рухався дорогою по зустрічній смузі, поширили у групі Хмельницький LIVE.

У Хмельницькому хлопець на гіроскутері ледь не потрапив під колеса авто. А як ти ставишся до “мобільного” транспорту на дорогах та тротуарах? – запросили до обговорення модератори.

Хмельничани з коментарями не забарилися. Причому у коментарях користувачі соцмереж одностайні: вважають, що за таке катання треба дати “ляща” та “по шапці”, а також вважають, що власники подібного транспорту мають бути виокремлені та допускатися до керування ним, як водії.

Так, хмельничани пишуть:

А може треба ставити питання інакше? Може треба виокремити таку категорію учасників дорожнього руху? Може треба їх допускати до керування такими “транспортними засобами”, як і водіїв автомобілів? Напевно ще потрібні доріжки для пересування, так?

Не допоможе, по вул. Козачій зробили велодоріжки, що на камазі можна проїхати, а все одно їздять по дорозі і на зауваження щей хамлять, тому краще ляща!

Вчора на електросамокаті хлопець на червоний поїхав, от і цей відос, вони їздять бозна-як. Хоча б їздили по правилах велосипедів

Потрібно давати ліцензію з 16 років на електросамокати, велосипеди, і гіроскутери, і притягувати до відповідальності. Тому що вони можуть нанести шкоду як собі, так і оточенню

Або якщо не вводити ліцензії, то тоді зробити тротуари, і заборонити їм їздити на дорогах загального користування.

Зачепили в обговоренні також велосипедистів

Велосипедисти найбільша група серед усіх не моторних видів транспорту, яка їздить по дорогах загального користування. Якщо не притягувати їх до відповідальності, то так і буде купу випадків, де велосипедист задів авто, і просто напросто втік

А якщо не виконує ПДР ? Як його притягнути до відповідальності, якщо він по доках ніяк не числиться? Саме тому потрібно вводити ліцензію

Якщо не виконує ПДР, це вже його проблеми, коли потрапить на дуже доброго водія. Вони пів міста дістали, летять, нічого перед собою і по сторонах не бачать

Так виходить дурня: щоб їздити дорогою на авто треба вчитися в автошколі, здавати екзамен з ПДР та водіння, а щоб їздити цією самою дорогою, треба лише дорости до 14 років.

Пригадали хмельничани також власників електросамокатів, які так само “літають” містом, не розбираючи дороги, іноді врізаючись в автомобілі та людей. До слова, одного такого водія мобільного транспорту, який на парковці врізався в автомобіль «SEAT ALTEA», пошкодив його та втік з місця ДТП, Хмельницький міськрайонний суд оштрафував на 3,4 тисячі гривень.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook