Новини
Суспільство

Хмельничани підтримують ідею запровадження комендантської години для неповнолітніх

Крики, гучна музика, сміх, алкоголь, розбірки, поліція – чимало хмельничан у теплу пору року змушені відпочивати (або намагатися відпочити) нічної пори під такий звуковий супровід. Особливо влітку, коли канікули, відпустки, і молодь, в тому числі підлітки, можуть гуляти хоч до ранку.

У Сумах рішенням міської ради введено комендантську годину для дітей без супроводу дорослих. Тепер сумчани віком до 16 років не можуть перебувати на вулицях, у закладах, клубах та кафе з 22:00 вечора до 06:00 ранку без присутності одного з батьків. Так у місті хочуть запобігати дитячій злочинності та алкоголізму. У разі виявлення порушень батьків або осіб, які їх замінюють, притягатимуть до адміністративної відповідальності. Чи підтримують таку ініціативу хмельничани – журналісти каналу Перший Подільський поцікавилися у хмельничан та гостей міста.

Всі, кого опитали на вулиці, таку ідею підтримують, протре не вірять, що це працюватиме та даватиме результат. Ось що говорили хмельничани:

Воно потрібно, але воно не буде правильно працювати, тому що будуть батьки, які будуть чхати на це і пускатимуть дітей гуляти до ночі. Щоб це працювало, потрібен жорсткий контроль.

Це не було б зайвим. На якийсь певний відсоток подіє, але хто хоче бути поза будинком, все одно вибереться і буде гуляти.

Судячи з того, як зараз поводиться молодь, я б рекомендував це зробити, щоб діти до такого віку були під наглядом батьків.

Думаю, так, бо молодь зараз дуже хоче почуватися дорослою. І ці нічні походеньки, напої, наркотики…

Не знаю, як щодо Хмельницького, але ідея дуже непогана – щоб діти до 16 років вночі не гуляли. По-перше, менше небезпеки для дітей, по-друге, 16 років – це не той вік, щоб гуляти цілу ніч.

Детальніше про думки хмельничан – у сюжеті каналу Перший Подільський.

Звісно, про запровадження комендантської години у Хмельницькому наразі не йдеться. Та й обмеження для дітей до 16 років навряд чи покращить ситуацію на вулицях міста вночі, адже тих, кому подобається гучно відпочивати під чужими вікнами, вистачає і серед тих, кому 16 вже було давно. Проте якщо влада Хмельницького “дозріє” до того, або підхопити досвід сумчан, то, швидше за все, чимало містян таку ідею підтримають.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook