Новини
Культура

На Хмельниччині шукали локації для зйомок патріотичного кіно

Днями на Хмельниччині побувала кінокоманда, яка наразі шукає локації для нового фільму. Майбутня стрічка – військова драма українського режисера Ахтема Сеітаблаєва. Остаточне рішення ще не прийняте, проте шанси на те, що Хмельниччина стане антуражем для патріотичного кіно досить високі, адже побачені локації вподобали і режисер, і один з головних героїв фільму.

Прикордонник має план, як заробити на контрабанді, але тут у Луганську починається “російська весна”. Тепер він мусить не тільки врятувати своє життя та родину, але й постояти за прикордонний загін, в котрому служить. Така фабула фільму “Мирний-21”, для якого шукає локації знімальна група на чолі з режисером Ахтемом Сеітаблаєвим. Для тих самих кадрів кіномитці вивчають Хмельниччину.

Багато з того, що нам необхідно, щоб втілити в життя наш задум, як би це не дивно лунало, Луганська область і Хмельницька, але для мене в цьому є певний символізм також. І я дуже сподіваюся, що саме тут, на Хмельниччині будемо знімати нашу стрічку, – поділився планами режисер.

Сценарій фільму побудований на документальному факті про захист луганського прикордонного загону. Тож вдалою локацією для відтворення подій стане Хмельницька прикордонна академія.

Обирає локації ціла делегація – актори, оператор та художники-постановники, виконавчий продюсер і режисер, від спільного рішення яких і залежить, чи стане Хмельниччина знімальним майданчиком. Актор Олексій Тритенко, який грає одну з головних ролей, зізнався: вже бачить фільм у нашому краї, адже, зокрема, локації у нашому краї дуже схожі на ті, які описані в сценарії.

У пошуку цікавих об’єктів для фільму кінокоманда вирушила також у Кам’янець. Таким чином Хмельниччину хочуть популяризувати через українське кіно, розповідає очільник області.

В нас є дуже багато локацій, які потрібні саме для його фільму. Це фільм про прикордонників, про прикордонний загін, і ми можемо вибрати локації як в Хмельницькому, так і в Кам’янці-Подільському, – прокоментував голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Кінотеатральну прем’єру військової драми в Україні заплановано на березень 2022 року. Тож цілком вірогідно, що Хмельниччина незабаром стане антуражем Луганщини в об’єктиві камер.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Нагадаємо, у вересні у двох містах – в обласному центрі та у Кам’янці – заплановане проведення першого Хмельницького кінофестивалю.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook