Новини
Бізнес

Промисловість Хмельниччини зросла за півріччя на 4,5%

Промислове виробництво області за підсумками півріччя показало зростання на 4,5% у порівнянні з січнем-червнем минулого року. Фактично промисловцям вдалося перекрити торішнє падіння першого півріччя, яке становило 2,1%.

Найкращі показники – у добувній промисловості та розробленні кар’єрів: досягнуто росту на 56,4 відсотка. Причому порівняння минулорічного першого півріччя з січнем-червнем 2019-го вказує майже на такий самий результат – 52,6% росту.

Переробна промисловість також демонструє цьогоріч зростання – на 3,3% (торік у відповідний період фіксувалося падіння на 9,2%). Найкращі показники в сфері переробки показали в  текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – збільшення на 28,1%. Фактично текстильники «відпрацьовували» падіння торішнього першого півріччя – майже на чверть.

На понад одну п’яту є зростання у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування (торік натомість був спад на чверть). Також покращили показники на 15,9% у сфері машинобудування, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області (минулоріч вони також «впали» на чверть).

Між тим, у виробництві продуктів, напоїв і тютюнових виробів область просідає вже другий рік поспіль. Крім того, зі спадом другий рік працювали у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції. Стабільне, хоч і невелике зростання демонструється у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря: індекс виробництва продукції в порівнянні з січнем-червнем становив 104,2%.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook