Новини
Події

У Хмельницькому відбулась всеукраїнська виставка собак

Учасниками національної сертифікованої виставки собак стали понад 100 кудлатих улюбленців з усієї України. Господарі собак впевнені, що подібні заходи є однозначно мотиваційним  стимулом для них, адже конкурси дисциплінують як улюбленців, так і власників чотирилапих – тренувати й піклуватись про тварин краще.

 При підготовці до подібних конкурсів собаки відвідують спеціальні тренування, адже мають не тільки гарно стояти в стійці, але й вміти презентувати себе. Водночас, як каже власниця пуделя Лідера Аліна Трипалюк, господар собаки має причепурити кудлатого учасника та створити його унікальний образ, тому грумінг при підготовці граэ не останню роль:

«Для нас з Лідером це не перше подібне змагання. Тому ми вже знаємо, що крім фізичних показників, журі конкурсу оцінює поведінку собаки, її доглянутість. Саме тому до кожного змагання готуємось заздалегідь з особливою прискіпливістю» – додає пані Аліна.

Фото: фейсбук

До кожного учасника виставки застосовують конкурсні вимоги. Так, улюбленець має мати персональні документи, з родоводом й стояти на обліку у кінологічному клубі. Далі експертна рада оцінює фізіологічні показники тварини.

Як зазначає організаторка конкурсу Ольга Каліновська, окремі стандарти оцінки існують для кожної породи. На даному змаганні, за словами пані Ольги, представлені понад сто собак п’ятдесяти різних порід з усієї України:

«Це як собачий конкурс краси. Журі дивиться на красу, чи правильно собака складена. Перед тим, як йти на виставку, собака грумерується… Дуже багато процесів підготовки до виставки. Собаки отримують оцінку і тоді можуть іти далі в племінне розведення. Крім того, наприкінці змагання експерти визначать загальний бест, тобто з усіх собак оберуть кращих із кращих», – зазначає пані Ольга.

Такий захід в обласному центрі відбувається тринадцятий раз.

Нагадаємо, що напередодні спортсменка з вишу Хмельниччини здобула для України першу медаль на Олімпіаді у Токіо.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook