Новини
Інфраструктура

Місто на Хмельниччині збільшить вартість проїзду

У Кам’янці-Подільському відбулись громадські обговорення щодо підняття тарифу на проїзд у місцевому громадському транспорті.

З ініціативою переглянути тариф звернулись перевізники. За їх інформацією, з моменту попередніх розрахунків рівень мінімальної заробітної плати зріс на 44%, а пасажиропотік у зв’язку із пандемією зменшився на 19%. Згідно з розрахунками ТОВ «Транс Поділля», ціна проїзду в маршрутках мала б становити 11.30 грн, а в муніципальних автобусах, за даними КП «Комунтранссервіс», – 5.17 грн.

Департамент економіки та розвитку інфраструктури міста провів відповідні обчислення і визначив економічно обґрунтований тариф.

За результатами обговорень, виконавчому комітету буде рекомендовано збільшити тариф на проїзд у кам’янецьких маршрутках до 8 грн, у комунальних автобусах – до 5 грн.

Далі проект регуляторного акту буде винесено на розгляд виконавчого комітету, який розгляне пропозицію орієнтовно у другій половині серпня.

Нагадаємо, що наразі вартість проїзду на міських автобусних маршрутах загального користування становить 6 грн, в комунальному транспорті – 2.50 грн.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook