Новини
Бізнес

Виробництво тортів, тістечок і здоби на Хмельниччині зростає

Промисловість області протягом півріччя виробила 1261,7 тонни здобних виробів (булочки підвищеної калорійності, листкові, рулети з маком, рогалики тощо), що на 23,6% більше, ніж у минулорічному січні-червні. Тортів виготовили майже на чверть більше – 93,6 тонни, а тістечок – 38,8 тонни, що майже на сорок відсотків більше, ніж у першому півріччі торік.

Зростання виробництва, очевидно, пов’язане зі зростання попиту. Мабуть, це компенсація за минулий рік, бо – чомусь – у 2020-му подоляни стрімко скоротили обсяги споживання солоденького. До прикладу, зменшення виробництва тортів становило 5,1% (за весь рік виготовлено 156,6 тонни продукції); здобних виробів пекарі виготовили 2164,3 тонни (падіння на 13,7%).

Ймовірно, булочки та торти з тістечками замінили краянам хліб і хлібобулочні вироби. Протягом півріччя пекарі приготували для нас 16026,1 тонни хліба, що на 3,9% менше, ніж у відповідний період минулого року. Між іншим, і торік на Хмельниччині менше споживали хліба: падіння на 11,2%, за підсумками 2020-го, до 33338,6 тонни.

А якщо менше їмо хліба, то на що масло мастити? Виробництво масла вершкового жирністю не більше 85% зменшилося на понад чверть – до 3861,3 тонни. Минулоріч в галузі теж спостерігалося зниження обсягів на 12,7% – до 9,5 тисячі тонни за рік.

Але можемо потішити м’ясоїдів. На Хмельниччині свинини свіжої чи охолодженої – туші, напівтуші (включаючи оброблені сіллю чи консервантами для тимчасового зберігання) вироблено за перше півріччя майже в півтора раза більше – 1357,6 тонни, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook