Новини
Інфраструктура

На понад 2 мільярди гривень виконали робіт будівельники Хмельниччини

Підприємства області протягом півріччя виконали будівельних робіт на суму 2024,6 мільйона гривень. Індекс будівельної продукції у порівнянні з шістьма місяцями 2020 року становив 112,7%. При цьому у перші місяці поточного року фіксувалося збільшення темпів зростання галузі у півтора раза.

Майже дві третини від загального обсягу робіт припали на інженерні споруди – 1,292 мільярда гривень, що на 14,8% більше, ніж у першому півріччі торік. До речі, минулоріч будівельники саме на інженерних спорудах «брали рекорди»: зростання на 87,3%, якщо порівнювати перше півріччя 2020-го з відповідним періодом 2019-го.

У житлових будинках виконано менше однієї п’ятої від усіх робіт на суму 356,4 мільйона гривень, що на 17,6% більше, ніж у січні-червні минулого року. Ще майже одну п’яту обсягу зроблено в нежитлових спорудах – 375,9 мільйона (зростання на 3,8%). Між іншим, торік і на житлових, і на нежитлових спорудах стався певний «обвал» у обсягах: відповідно індекс становив лише 82,0% та 56,4%. Мабуть, усі сили минулоріч спрямовувалися на інженерні об’єкти.

Від загального обсягу виробленої будівельної продукції 30,7% припало на нове будівництво, ремонт капітальний та поточний – 57,2%, реконструкція та технічне переоснащення – 12,1%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook