Новини
Інфраструктура

Хмельницькому монотеатру “Кут” виділять нове приміщення

За 30 років роботи комунальне підприємство, підпорядковане Хмельницькій міській раді, яким є монотеатр «Кут», накопичило чимало майна, що потребує окремого приміщення. Крім того, необхідне місце для роботи бухгалтера та зберігання документації. Наявні площі монотеатру не дають такої можливості, тож нове приміщення, нехай і не дуже велике, стане дуже доречним для культурної установи. Старе ж приміщення так і залишається за монотеатром і про переїзд наразі не йдеться.

Приміщення, про яке йдеться у проєкті рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради, розташоване за адресою: вул. Кам’янецька, 2. Його корисна площа – 15,2 кв. м, загальна – 22,5 кв. м. Первісна вартість становила 372 228,30 грн, знос – 199 125,45 грн, залишкова вартість – 173 102,85 грн.

За словами керівника монотеатру Володимира Смотрителя, приміщення на вулиці Проскурівського підпілля, 34 наразі замале для зберігання накопичених з 1992 року (відколи відкрився театр) декорацій та костюмів. Тож їх змушені складувати у приміщенні кінотеатру «Мир», яке давно ніяк не використовується.

Нам потрібна якась кімната, щоб там був бухгалтер, наша документація, бо все це треба зберігати. Плюс, щоб були комп’ютери, щоб можна було працювати. Тому це просто виробнича необхідність для нашого комунального підприємства, – розповів журналістам сайту ВСІМ Володимир Смотритель.

Також додав, що нове приміщення буде додатковим, а старе, до якого звикли хмельничани, так і залишиться на балансі  комунального підприємства і про переїзд монотеатру будь-куди наразі не йдеться.

Нагадаємо, протягом травня-червня у Хмельницькому відбулися публічні обговорення щодо подальшої долі кінотеатру «Мир», біля якого розташований монотеатр «Кут». Відповідно до звіту, оприлюдненого міською радою, хмельничани, які взяли участь у дослідження, вважають, що після реконструкції будівлі кінотеатру:

  • «Кут» має залишитися на своєму місці (85%),
  • майбутній простір має бути багатофункціональним (75%),
  • зручним для пішоходів та мати елементи озеленення (65%),
  • безпечним для містян (35%).

Також у звіті оприлюднили орієнтовний графік проведення робіт з реконструкції:

  • оформлення інвестиційної пропозиції – до 1 листопада 2021 року
  • проведення інвестиційного конкурсу – до січня 2022 року
  • будівельні роботи – до 2024 року.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook