Новини
Інфраструктура

Найбільше на Хмельниччині працюють будівельники та видобувники

Чисельність будівельників на об’єктах області зростає щомісяця. Якщо у січні у сфері будівництва було задіяно 7563 особи, то, до прикладу, в березні – 7884 людини, а в червні – вже 8889 працівників. Ймовірно це пов’язано із сезонністю, але ця діяльність – одна з найдинамічніших за зростанням кількості працюючих на Хмельниччині.

Причому з початку року будівельники суттєво збільшили кількість відпрацьованих годин. Якщо в січні вони працювали 114 годин, то в червні – 151. Звісно, можна зауважити, що в січні більше святкових днів, ніж у червні, але січневий показник будівельників нижчий, ніж середній по області – 126 годин у перший місяць року.

Відпрацьований будівельниками час в січні – найменший серед усіх галузей (за винятком сфери тимчасово розміщування й організації харчування – 46 годин. Але там і платять відповідно – зарплатня втричі нижча середньообласної).

Якщо говорити про літо, то у червні в середньому на Хмельниччині штатні робітники працювали по 133 години. За кількістю відпрацьованих годин будівельники – лідери в області разом із робітниками добувної промисловості та розроблення кар’єрів, які також відпрацювали 151 годину в першій місяць літа. Причому кількість робітників у цій царині теж зростала: 1123 працівників – у січні, 1398 – у червні.

На третьому місці за відпрацьованими в червні годинами – аграрії – 147 (в січні – 119 годин). Сільгоспробітників протягом року теж стало трохи більше: на початку – 17607 аграріїв, у червні – 19748, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook