Новини
Погода

Вулиця Мельникова, що будується в Хмельницькому, впоралась зі зливою

Сьогоднішня злива виявилась тестом для вулиці Мельникова. Нагадаємо, що з місяць тому її будівництво призупинили через невідповідність старого проєкту нинішнім реаліям. А саме – ґрунтовим водам, рівень яких зазнав змін після забудови правого боку вулиці.

Роботи на прокладанні шляху відновилися днів десять тому. Як роз’яснив тоді заступник міського голови Микола Ваврищук:

Відновлюються роботи на вулиці Мельникова. Майже місяць шукали проєктне рішення через зміни у вологості ґрунтів під майбутньою дорогою. Проєкт виготовлявся в 2017 році, коли новобудов ще не було. Наявні багатоповерхівки вплинули на ґрунти, тому спільно з проєктантами та експертами прийняли рішення по стабілізації основи. Це було зроблено для того, аби надалі ми не мали проблем з новою дорогою.

Й узялися за роботу за другою спробою дорожники хвацько. Викладали рівненько. Потім перпендикулярно перекопували – труби вкладали.

За створений минулого разу котлован також узялися. Бо за час їхнього «перепочинку» місцеві дітлахи геть загатили калабаню, мабуть, відпрацьовували військовий маневр козацького війська під Берестечком.

У рівчак проклали відвідну трубу безпосередньо у місцевий канал Хуанхе. І, ви знаєте, встояла Мельникова перед стихією. Попервах здавалося, що все – потонув низ вулиці. Але вже за 10 хвилин після першої серії зливи прийняла Хуанхе у своє річище зайву воду.

Щоправда, вийшла трохи з берегів, але то дрібниця: Мельникова не затопило ж.

А як впоралося місто загалом з наслідками зливи, читайте у нашому наступному матеріалі.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook