Новини
Інфраструктура

Змитий асфальт, затоплені вулиці, транспортний колапс: наслідки зливи у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Стихія, що, зненацька, складалася із двох серій, завдала трохи клопоту хмельничанам взагалі і водіям зокрема. Давно не підтоплювані Соборна та Вайсера під час дощу “вийшли з берегів”, автомобілі перетворилися на катери та форсували калюжі, град лупив у вікна та збирався у купки. Дісталося й іншим вулицям міста. Закінчилося все подвійною веселкою, що майже “лягла” на продуктовий ринок та традиційною підбіркою фото та відео у соцмережах. І здавалося, що на тому все й закінчилося, але…

Вулиці Соборній, яку, здається, давненько масштабно не топило, сьогодні дісталося сповна. Каналізаційні мережі ледве встигали підбирати потоки води, проте на дорозі її залишалося чимало, тож вона вихлюпувалася на тротуари, особливо після надто активних водіїв.

“Вийшла з берегів” і вулиця Вайсера. Дісталося, традиційно, Зарічанській, проте на фоні решти вулиць вона тепер виглядає досить блідо. Топило вулиці Свободи, Грушевського, Толстого, Чорновола… До всього того у першій серії стихії додався чималий град, який завзято лупив по вікнах, а потім лежав купами на тротуарі.

На вулиці Толстого, схоже, сталася ДТП за участі двох вантажівок (але це не точно, можливо, вони просто не могли далі їхати). За словами водіїв, після другої серії зливи рух цією вулицею було заблоковано, автівки рухалися в об’їзд.

На двох вулицях Хмельницького (Грушевського та Зарічанській) змило асфальт, на проспекті Миру в торговельному центрі затопило ліфт.

Бачили хмельничани у своїх дворах і водоспади. Мешканці будинків поблизу вулиці Мельникова, котру після тривалої перерви знову почали будувати, стежили: вистоїть вона проти стихії, чи ні. Чи вистояла – читайте у нашому матеріалі.

Загалом, друга злива вплинула на життя міста, схоже, більш потужно, ніж перша. Водії масово шукають загублені у потоках води номерні знаки, на деяких вулицях зникло світло, в місті перестали працювати світлофори. Говорили у місті про транспортний колапс. Судячи з дописів у соцмережах, на вулиці Шевченка люди пів години не могли дочекатися ніякого транспорту.

До того ж ще й тролейбус серед вулиці заіскрив і загорівся.

Третя серія зливи вже позаду. Проте, судячи з настрою природи, вона може бути далеко не останньою.

Про те, як водії та пішоходи долали річки та потоки у місті, дивіться у нашій підбірці, в якій використані відзняті хмельничанами відео, викладені у спільнотах Новини Хмельниччини, Хмельницькі теревені, Хмельницький LIVE та власні зйомки. Звісно, ми зібрали і показали вам не все, тому що фото та відео хмельничани продовжують викладати. Проте і так картинка вийшла яскрава.

Проте, як пишуть хмельничани, після кожної грози буде веселка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook