Новини
Інфраструктура

Хмельничани тачками вивозили бруд, що залишився після зливи, з двору новобудов (ФОТО)

Остання злива добряче «напоїла» Хмельницький водою. Хто живе на горбку – хіба трохи змок. Для мешканців же будинків у «низинці» рясний дощ виявився справжнім лихом. Наслідки цього лиха мешканці однієї з новобудов «розгрібали» в прямому сенсі цього слова самотужки, згрібаючи з двору болото та вивозячи його на тачках з території.

Як розповів очільник кількох ОСББ (у тому числі й на Старокостянтинівському шосе, 5/4) Володимир Нарожний, після того, як злива вщухла, у дворі утворилася суцільна калюжа глибиною сантиметрів 20.

Мабуть, попервах варто пояснити, що цей будинок складається з 2-х окремих п-подібних будинків з короткими «ніжками». Фактично прямокутник розрізаний проїздами на коротких сторонах – це з точки зору геометра. З точки зору чиновника-нумератора споруд – 5/4 А, 5/4 Б, 5/4 В і так далі – місцева «абвгедейка». З точки зору синоптика, це колодязь, в якому чудово триматиметься вода.

Коли за день-другий завдяки хімії та фізиці – тобто випаровуванням і витіканням – вода зійшла, залишився мул-бруд-багнюка. Бруд зібрався завтовшки 5 сантиметрів, зазначив пан Володимир. Хто прибиратиме? Звісно, толока. Мешканці вийшли у двір наводити лад.

«Згортали щітками, великими лопатами; вивозили трьома тачками. На миття під тиском пішло шість водовозів по 8 кубів води», – розповів Володимир Нарожний.

Але зараз двір – як новий.

До слова, не лише ці багатоповерхівки опинилися в полоні багна після зливи. Мешканці будинку на вулиці П. Мирного, 14/3г також поскаржилися у Департамент інфраструктури міста Хмельницького на підтоплення та забруднення території.

Розумію що вчора була надзвичайна ситуація, але вчора у нас вода була аж в ліфтовій шахті. Поруч іде будівництво ЖК «Амстердам», вони нічого не роблять для відводу води. Із будівельного майданчика нанесло стільки глини і мулу, що двір треба прибирати спецтехнікою. Чи можлива хоч якась дія на забудовника і щоб він зробив хоч тимчасові водовідводи?поцікавився хмельничанин Павло Підкамінський та показав наслідки зливи на прилеглій території.

Хмельничани відреагували в коментарях, заразом подискутувавши про повноваження міської влади впливати на забудовників:

Бачите, що означає “професійна архітектура?” Хтось же дає добро на забудови?

Так міська рада і дає, більше ніхто не уповноважений

Так згідно з нормативами, забудовники мають робити водовідведення за власний кошт і влада тут ні до чого.

Мерія не має жодного відношення. Мерія не приймає будівлі.

Які є водовідведення у вашого забудовника? Вода текла з “urban street” і не тільки до Вас. Відео зняли тільки з однієї сторони.

На тій озерній добре що дома ще не поплили (((

Жахливий район міста, в усьому…

Мой дом… Уехал на море 6 дней назад через неделю буду возвращаться негде будет даже разгрузиться, а вещи буду таскать по ступенькам без лифта….

Гірська річка під вікнами. А люди їдуть здалеку, щоб таке побачити …

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook