Новини
Кримінал

На Хмельниччині від рук мисливців загинули лебеді

Початок сезону полювання почався для мешканців села в Летичівському районі з неприємних звісток. Дві сім’ї лебедів та одне з пташенят, що мешкали на місцевих водоймах, загинули від рук невідомої особи (чи осіб). В живих залишилося троє пташенят, які, за словами лікарів, без допомоги загинуть. У злочині запідозрили мешканця сусіднього села.

Про надзвичайну подію, яка сталася у селі Білецьке, повідомили у соцмережах. За словами місцевих мешканців, учора ввечері, після 10 години, вони почули постріли біля ставків, проте піти та подивитися, що відбувається, ніхто з селян не ризикнув. На ранок на березі знайшли тіло лише одного пташеняти. Дорослих лебедів не було, лише бачили люди кров та розкидане пір’я.

На місце події викликали поліцію та лікарів. Медики зробили розтин птахів, аби дістати кулі, за допомогою яких можна було би вирахувати стрілка, проте в тілах їх не виявили. Попередньо у злочині звинуватили мешканця сусіднього села. Проте під час спілкування з поліцією він свою причетність заперечив. Тіл вбитих лебедів у нього також не знайшли.

Як зазначила авторка допису, Марина Чугунова, “поліція висуває версію, що мисливці могли стріляти качок, а лебеді просто злякалися і кудись полетіли…” Проте, зважаючи, що лебеді були з пташенятами, жінка сумнівається в тому, що птахи могли залишити дітей.

Щодо пташенят, які залишилися в живих (за словами жінки, їх троє), то, за словами лікарів, які приїздили на виклик, вижити без батьків вони не зможуть.

Зловити люди, яким небайдужа їхня доля, не мають змоги (потрібен човен). Що робити в цій ситуації, не знаю. Можливо у когось є пропозиції, або можливості допомогти малечі вижити, – написала жінка, яка наразі перебуває за кількасот кілометрів від села і нічим допомогти особисто не може.

У коментарях відома хмельницька зоозахисниця Олега Голубнича нагадала про схожу ситуацію, яка сталася минулого року. За словами жінки, браконьєра, який у неї на очах застрелив лебедя, не лише затримали, а й конфіскували в нього зброю та передали справу до суду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook