Новини
Суспільство

Хмельницькому ресторану McDonald’s створили фейковий акаунт в соцмережі

Не встиг заклад, який так давно і нетерпляче чекають хмельничани, ще добудуватися та відкритися, а вже швидкі на руку умільці випередили адміністрацію закладу та “подбали” про його сторінку в одній з популярних серед молоді соцмереж. Тепер, крім підготовки до відкриття, менеджери мережі мають записувати роз’яснювальні ролики та попереджати містян про фейк.

У тому, що McDonald’s у Хмельницькому таки буде, напевно, переконалися навіть затяті скептики. Адже нова споруда біля заводу “Темп” – не лише точна копія ресторану, зведеного у Бучі, а й має вже відповідний напис на даху.

Та й на вулицях Хмельницького на рекламних площинах йдеться про те, що відкриття – вже незабаром.

Тим часом в Instagram з’явилася сторінка, яка нібито належить мережі McDonald’s. За добу на неї підписалися понад 5 тисяч підписників. При цьому містить вона лише дві публікації та не має будь-яких контактних даних. Зате там є заклик: підписатись і отримати безплатно Біг Мак® Меню!

У мережі ресторанів оперативно відреагували. Аби попередити мешканців міста про обман, менеджерка мережі записала ролик з такою інформацією:

Ось це повідомлення, яке блукає просторам мережі Instagram, є фейковим. Ніякого “Біг Мак меню” безкоштовно за репост ви не отримаєте у зв’язку з відкриттям ресторану у місті. Це все обман.

Відео: Новини Хмельниччини

Як зазначають у спільноті Новини Хмельниччини, невідомі інтернет-діячі використали не дуже коректний, але дієвий спосіб “набивання” підписників сторінки, аби потім її перейменувати і продати або використати у власних цілях.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook