Новини
Суспільство

На Хмельниччині овочі подешевшали на одну десяту

Ціни на Поділлі протягом липня зросли на 0,4%; а з початку року інфляція в області становила 5,9%. Серед продуктів найбільше подорожчав цукор – на 5,7%, а подешевшали овочі – на 10,9%.

Якщо говорити загалом, у липні їжа та напої практично не зазнали змін у ціні: інфляція на цю категорію товарів становила 0,4%. Окрім цукру, суттєво підвищились ціни на яловичину (на 4,5%), яйця (на 4,1%). Незначно подорожчали м’ясо птиці, свинина, сало, молоко, сметана, риба та продукти з риби, кондитерські вироби з цукру та борошна, безалкогольні напої, масло, маргарин, продукти переробки зернових. Натомість дещо подешевшали соняшникова олія, фрукти, сири, кисломолочна продукція,  рис, макаронні вироби.

На Хмельниччині алкоголь і тютюнові вироби здорожчали на 0,8%. Між тим, одяг та взуття подешевшали на 2,6%: одяг – на 2,8%, взуття – на 2,4%. Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1% за рахунок подорожчання товарів та послуг з утримання та ремонту житла на 2,2%, його оренди – на 0,7%.

У сфері охорони здоров’я ціни збільшились на 0,8%, у тому числі на фармацевтичну продукцію – на 0,9%. Ціни на транспорт у цілому зросли на 0,5% через подорожчанням палива та мастил, а також проїзду в залізничному пасажирському транспорті – на 2,7% та 1,2% відповідно.  При цьому на 1,2% подешевшали автомобілі.

З інших товарів та послуг на 4,4–0,1%  підвищились ціни на страхування особистого транспорту, послуги ресторанів та готелів, прилади та товари для особистого догляду, у сфері відпочинку та культури, зв’язку, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Для порівняння: по Україні за місяць інфляція становила 0,1%, а з початку року – 6,5%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook