Новини
Події

У Хмельницькому провели репетицію підняття найбільшого прапора в області (ВІДЕО)

Офіційно найбільший у Хмельницькій області державний стяг планують підняти в обласному центрі наступного тижня, у День Державного Прапора України. Наразі роботи з монтажу флагштоку, схоже, завершені, тестове підняття прапора пройшло успішно.

Як піднімали прапор біля Меморіалу Слави, зафіксували на відео хмельничани. Відео виклали у соцмережах.

Пуско-налагоджувальні роботи з підняття найбільшого в Хмельницькій області Державного Прапора України пройшли успішно! – прокоментували відео.

Нагадаємо, від моменту затвердження Хмельницькою обласною радою рішення про виділення на найбільший прапор області майже 5 мільйонів, у Хмельницькому не вщухають дискусії щодо доцільності таких витрат коштів громади. Причому здебільшого хмельничани говорять виключно про прапор, забуваючи про те, що власне його вартість у загальній сумі – чи не найменша. Левова частина коштів пішла на будівництво 50-метровго флагштоку та облаштування прилеглої території.

За планами, озвученими Агенцією розвитку Хмельницького, найбільший державний прапор області планують підняти 23 серпня. Церемонія, репетиція якої, як бачимо, пройшла успішно, почнеться о 10.00.

Також у святкові дні з нагоди 30-ї річниці незалежності України на мешканців міста та області чекають такі події:

  • 23 серпня о 18:00 у Державному історико-культурному заповіднику “Межибіж” відбудеться прем’єра опери з українським лібретто “Запорожець за Дунаєм” композитора С. С. Гулака-Артемовського.
  • у Хмельницькому 24 серпня о 10:00 на Майдані Незалежності відбудеться виставка техніки військових формувань, театралізоване святкове дійство, вручення нагород і відзнак та святкові вітання від керівництва області. Для найменших учасників свята влаштують інтерактивні ігри. 
  • там же, на майдані, увечері, о 19:00 почнеться концерт за участі зірок української естради, музичних гуртів, переможців відомих конкурсів і телешоу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook