Новини
Суспільство

Хмельничани скаржаться на задимлення міста через паліїв

Мешканці міста нарікають: палії активізуються увечері, коли в екологів закінчився робочий день, або у вихідні. Тож знайти управу на тих, хто труїть оточуючих (а заразом і себе), небайдужим громадянам важко. Поліція ж, зазначають містяни, “не може знайти” тих, хто систематично палить зілля на своїх городах.

Своєрідний крик душі у вигляді допису на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницького з’явився вчора, 15 серпня. Хмельничанка Тетяна емоційно розповіла про проблему, яку ніяк не може вирішити самотужки. І допомоги від контролюючих та правоохоронних органів також не може добитися.

За словами жінки, її турбує димова завіса, яка щороку навесні та восени через паліїв накриває мікрорайон Ружична, в якому мешкає жінка. Нарікання у хмельничанки також викликає також організація роботи екологів, яких неможливо викликати на місце події по завершенні робочого дня.

У коментарях хмельничани поділилися своїм досвідом безрезультатної боротьби з паліями, оскільки задимлення у місті – проблема не одного окремо взятого мікрорайону.

Декілька років дзвоню поліції з приводу паліїв у приватному секторі, які труять усіх. Поліція пару раз приїхала і тільки розвела руками. Мовляв, вони не мають права заходити на приватну власність. А якщо відкрита хвіртка, то хазяї зачиняються в хаті й та сама історія. Тому потрібно продумати якісь інші важелі впливу на цих порушників.

Хай фіксують факт паління та штрафи виписують! Скільки можна попереджати, палять одні і ті самі люди!!!

Це не тільки в Ружичній, Книжківці, Ракове і т.д. коли хочеться вечірньої свіжості, то навпаки. ЦЕ НЕ ПЕРШИЙ РІК, ДЕ ТІЛЬКИ НЕ ТЕЛЕФОНУВАВ, ВСЕ БЕЗРЕЗУЛЬТАТНО.

В Раковому те саме. Ввечері і рано вранці повітря з жахливим запахом. І не лише від листя. Палять явно якусь синтетику. Як воно відіб’ється на нашому здоров’ї, нікого не цікавить.

У Департаменті інфраструктури міста Хмельницького відреагували:

За інформацією, наданою управлінням екології та контролю за благоустроєм, заплановано проведення рейдів приватного сектору у вечірній час.

Тим часом небайдужі українці, яким також набридло дихати повітрям, замішаним на димі, навіть написали про це пісню.

Один з методів боротьби з паліями описала на своїй сторінці у Фейсбук відома українська блогерка Татуся Бо, яка, тимчасово перебуваючи в селі у рідних, також потерпає від дій несвідомих селян, які палять все, що зайве в господарстві, під лісом, не лише задимлюючи територію, а й наражаючи оточуючих на небезпеку.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook