Новини
Освіта

Хмельничани незадоволені деякими новаціями, які на них чекають у новому навчальному році

Про оновлення у навчальних закладах обласного центру повідомив Хмельницький міський голова. Хмельничани новим меблям у школах потішилися, проте наразі мають до очільника громади низку питань, які їх турбують. І пов’язані ці питання не з меблями, а з організацією навчального процесу.

Нові парти, нове спортивне спорядження, нові пішохідні доріжки – такі світлини виклав на своїй сторінці у Фейсбук Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Новий корпус НВО 1 на 420 учнів і новий корпус Ліцею 17 на 210 учнів фактично готові приймати відвідувачів! На початку навчального року – старт!прокоментував світлини очільник громади.

Хмельничани підготовку до навчального року оцінили, проте до міського голови звернулися з іншими питаннями, які їх наразі турбують.

Так, зокрема, містян цікавить, чи можуть, до прикладу, розраховувати на нові меблі учні старшої школи. За словами Олександра Симчишина, це обов’язково відбудеться, але лише після молодшокласників.

Крім того, переймаються хмельничани і тим, що учні молодших класів у новому навчальному році навчатимуться у другу зміну.

На якій підставі дітей 3-х класів перевели на другу зміну в 25 школі? Ці діти ще малі і самі не можуть добиратися до школи. Нас батьків поставили тільки перед фактом, – написала хмельничанка.

За словами міського голови, така ситуація виникла через те, що в школі не вистачає класів, “бо випускається 2 класи, а приходить 7-8 нових. Тому частина учнів навчається у 2 зміну по черзі”.

Проте хмельничан така відповідь, судячи з коментарів, не дуже влаштувала.

Якби це було так, як ви написали, то це було б логічно та зрозуміло, але, наприклад у нашому класі не буде нікого на 1 зміну, буде група продовженого дня наших же дітей. Питання: для чого міняти місцями уроки і групу продовженого дня?

Чи доречно, ставити батьків перед фактом за 2 тижні до навчання?! Чи готові до того, що ефективність навчання впаде? І чому не старші класи? Дайте відповідь, тому що ні директор, ні департамент відповіді саме на це питання не дають?

Чому це неможливо зробити з 5-6 класом? 3 клас – діти ще малі, виходить що всім батькам потрібно звільнятися з роботи, бо потрібно дітей завести в школу на 13:10.

Чому раніше друга зміна в середній школі була, а тепер в молодшій?

Це не лише в 25, ЗОШ4 також треті класи в другу зміну, на 13:00. А як з вологим прибиранням і дотриманням санітарних норм? Одні ще не встигли вийти з уроків, як друга зміна вже заходить.

Також порадили містяни міському голові, який власне, не займається питаннями освіти, “не набирати по 7-8 класів, а лише 2, на заміну тим, які випускаються з школи“. На уточнення мера, куди подіти решту дітей, хмельничанин Дмитро зауважив:

На інші школи. Може, десь місце є. Якщо школа розрахована на 2 класи, то навіщо туди сунути ще два? Чи чим більше дітей, тим більше фінансування?

Нарікають на нестачу уваги і мешканці громади, котрі мешкають у Давидківцях:

Наших першачків в Давидковецькій школі обділили, нема ні телевізора, ні телескопічної дошки, хоча залишилося доукомплектувати 1 клас початкової школи. Чому така дискримінація? Наші підприємці немалі податки платять, та й люди казну поповнюють податками за нерухомість і за землю.

Також поцікавився хмельничанин долею нового корпусу НВК №10, який здали лише рік тому, але який після зливи потребує ремонту:

Коли усунуть недоліки по НВК #10? У новому корпусі після останньої зливи вода по стінах текла, нові меблі, які встановили у класах, всі розбухли, стеля в жовтих плямах і вже починається грибок. Хочу нагадати, що її лише рік як здали.

Цікавить хмельничан і таке:

Чому в 10 школі при наявності нового корпусу батьки роблять за свій кошт новий клас. Розбивають стіни, об’єднуючи два маленьких приміщення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook